You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > Кармични договори: възможно ли е да ги нарушите

Кармични договори: възможно ли е да ги нарушите

Кармичните договори понякога са причина за много болка в общуването, но са начин за духовно израстване

Когато една душа отново дойде да живее във физическо тяло на Земята, много неща могат да й се случат. Има няколко общи линии на съдбата, но изборите и решенията, които вземате, винаги ще бъдат само ваши. Ние наричаме това „свободна воля”, а така наречените кармични договори са свързани с това, че живееш това, което трябва да се изживее.

Какво представляват „кармичните договори“

Въпреки че използваме думата карма за означаване на съдба, тя има и друго значение. На санскрит карма е „действие“, което много добре илюстрира самата концепция за действие и съответно реакция.

Според кармичните закони и принципи нищо не се случва просто така. За всяко действие непременно има реакция. Ако направиш нещо лошо, накрая ще трябва да платиш за него. По същия начин, ако направите нещо добро, ще бъдете възнаградени. А без този баланс е невъзможно да се постигне.

Наричаме Дхарма всичко, което получаваме за добри дела, извършени от нас в този или минали животи. Карма, от друга страна, означава бремето, което трябва да понесем за нещо лошо, което сме направили. И именно натрупването на Дхарма балансира Кармата, правейки живота по-лесен и освобождавайки от кармични договори.

Възможно ли е да се развалят кармични договори

Докато правите добри дела, положителната енергия се натрупва и вашата Дхарма (в съвременните термини) се оценява. Но дали тези настоящи положителни действия изчистват минала карма или се натрупват точки за следващия живот?

Разбира се, да правиш добро винаги е хубаво – така че не се тревожи за това и не прави добри дела със скрити мотиви. Цялата тази циркулация на положителна енергия може в крайна сметка да изчисти вашата минала карма и също така да ви помогне да живеете добре сега.

Когато осъзнаете мислите и действията си, всичко става по-лесно, по-ясно и по-прозрачно. И това е първата стъпка към разваляне на кармичните договори. Просто живейте според съвестта си, както и анализирайте и размишлявайте върху това, което се случва в живота ви.

Кармични договори: възможно ли е да ги нарушите

Как да се научим да „приключваме“ кармични договори

Най-ефективният начин е да ги преодолеете или да го наречете „повторение“. Факт е, че е безполезно да правите добри дела, ако все още не сте научили това, което трябва да научите в тази конкретна ситуация.

Най-вероятно просто все още не сте разработили кармична връзка, тоест връзка, в която душите са привързани една към друга, живот след живот, поради някаква болка, която ги обединява. Те се срещат отново и отново с единствената цел да се освободят.

Нека си представим, че в минал живот сте причинили на някого толкова много страдание, че човекът се е самоубил. Помислете колко вина и отговорност носите сега. Първата стъпка е да коригирате това чувство за вина в сегашната ви връзка в този живот и да наблюдавате как се държите сега. Тогава трябва да действате по такъв начин, че да получите прошката на тази душа.

Ако наистина разбирате мотивите, които са ви накарали да нараните другите и се опитате да го поправите, значи сте научили урока си. Така се нарушават кармичните договори. Когато приемете и осъзнаете грешните си поведенчески модели, лоши мисли и негативни качества, вие променяте реакцията и отношението си към хората, което означава, че се издигате на следващото ниво от еволюцията на вашата душа.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!