You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Като на кино: Български актьори, чийто живот е по-вълнуващ от всеки филм

Като на кино: Български актьори, чийто живот е по-вълнуващ от всеки филм

Животът е най-изкусният разказвач – превръща съдбите на хората в невероятни истории с непредвидим край

Изкуството имитира живота, но понякога животът е по-вълнуващ от всеки роман! Събира хора, провокира събития, предлага премеждия и обикновено има неочакван край. Това най-категорично личи в света на богатите и известните!

Казват, че у нас всичко е в пъти по-малък мащаб, но неколцина български актьори го опровергават. Пътят на някои започва от провинцията и стига до Холивуд, други след години разбират, че са станали родители. Трети разбират късно истината за произхода си, а четвърти в зрелостта си осъзнават, че са живели не като във филмите, а в цяла вълнуваща кино-поредица.

Надя Ножарова

Младите не са чували за нея, но родената през 1916 оперна певица и актриса успява да стане графиня,мулти милионерка, да живее по света, да се жени – развежда – овдовява, докато не открива Голямата любов.

Надя е от Плевен. Ражда се на 21 ноември и създава толкова проблеми на баща си, че той взима скандално за времето си решение. Поверява едва 16-годишната си дъщеря на Ангел Сладкаров. Той е оперетен певец, има трупа и по време на гастрола си в Плевен среща омагьосаното от сцената момиче.

Надя копнее да стане актриса, независимо от недобрата слава на бранша по това време. Тя е завършила американски колеж, съвсем неопитна, но пробивна. Представя се на Сладкаров, впечатлява го с гласа си, а той веднага й намира място в трупата. Баща й е принуден да отстъпи, но маестрото не опозорява фамилията му. Надя и Ангел се венчават след 10 дни в Троянския манастир, въпреки изумителната разлика от 25 години в негова полза.

Двамата са заедно само четири години, но госпожата на Сладкаров порядъчна съпруга не става. Снима във филм. Името й се свързва с най-влиятелните мъже в държавата. Упорито се носи слух, че е фаворитка и на принц Кирил, и на супер полицая Гешев.

Снимки на Надя Ножарова
Снимки на Надя Ножарова от 1942 г. Източник: ДА „Архиви“

Едва развела се с певеца, тя успява са се омъжи за испанския граф Наваро. С него се установяват в Монте Карло, докато в Родината на графинята червената власт сваля монархията и ликвидира известните й любовници.

Снимки на Надя Ножарова
Снимки на Надя Ножарова от 1942 г. Източник: ДА „Архиви“

Графът умира, но Надя няма време за сълзи. Готова е да покори Холивуд с магнетичния си поглед и красивите си крака. Там свързва живота си със Сид Фарбер – итало-американец, аферист, със слабост към хазарта.

Незнайно дали умишлено или – не, в Ню Йорк е блъсната от луксозен автомобил. Използва кадрите от единствения си филм, сниман в България, за да докаже, че инцидентът пречи на кариерата й.

Филмът „Изпитание“ от 1942 г. , който направи Надя Ножарова милионерка Източник: ДА „Архиви“

Получава 1 милион обезщетение след скандален процес, които инвестира в строителство.

Двамата със Сид стават много богати. Живеят в замък, тънат в лукс, а тя не забравя миналото. В Америка помага на стари приятели, а завръщайки се през 60те в България, успява да се срещне с всички, свързани с младостта й. Посещава гроба на родителите си и получава копие от филма, който я прави богата и известна благодетелка.

Имението на Надя Ножарова
Сн. „България Днес“

През 80те отново овдовяла, тя среща Юри – нейната най-голяма любов. Женят се и остават заедно до сетния й част. Светът я познава като щедра жена, която не пести парите си, за да помогне на нуждаещите се по света. Никога не крие българския си произход и остава очарователна и непосредствена до самата й смърт през 2014та.

Вижте тази публикация в Instagram.

Rented a #beautiful house across from the so called St Croix Castle which, incidentally, was designed and built by #Bulgarian 🙌 actress and opera singer #Countess Nadya Farber (Надя Ножарова, 1916-2014) in the #1950s as her #vacationhouse. She is still fondly remembered on the #island. This is my footage of The Castle, which is #forsale and currently the most #expensive #property on the #VirginIslands 🏝🏝🏝 . . . . . #nikwashere #stcroix #usvi #nadyafarber #надяножарова #memorialday #travel #caribbean #stcroixcastle #vacation #islandlife 🎧 @thieverycorporation #thieverycorporation #socomvoce #luxury #realestate #moroccanstyle #pad #бг #dronestagram #карибскоморе

Публикация, споделена от Nik | Ник (@nikkolator) на

Дарина Павлова

Дарина Павлова изживява подобен път, но на нея е нужен само един брак и своя собствена харизма, да стигне до света на богатите и известните. Родена в България, с живот и бизнес в Щатите, тя се чувства най-себе си в Италия, но е от хората, които умеят навсякъде да се чувстват добре.

Родена е на 30 май 1963та и от Казанлък. Осиновена е от скромни, добри хора – семейство Колеви. Баща й е шлосер в местния завод и там й намира работа като ОТК, щом завършва. Майка й си отива млада – Дарина е едва на 16 години. Баща й доживява да я види богата, известна и носена на ръце. Тя го почита и полага изключителни грижи за него, макар да ги разделя един океан.

Когато е съвсем млада, Дарина заминава за столицата. Иска да бъде известна, да не живее скучен, еснафски живот. Тя е много артистична и решава, че мястото й е в тогавашния НАТФИЗ. Там се сближава с Марта Вачкова, която по-късно ще разказва любопитна история: На морето срещат цигани с мечка, които обещават на момичето богатство и 100 години живот, ако ги натъпче мечката. Само дивата Дарина веднага приеме предизвикателството!

Късметът й обаче не е на морето, а на една столична улица. Когато пресича, една кола удря спирачки. Шофьорът й е напорист симпатичен мъж с фигура на тежкоатлет. Той й дава визитка и чак по-късно става ясно, че има жена и новородена дъщеря.

Връзката й с Илия Павлов е доволно скандална, не само защото е семеен. Той е женен за момиче от червения елит. Баща му прави всичко да спаси брака им, но забранената любов устоява на всичко.

Дарина ражда на Павлов още една дъщеря и мечтания син. Тя е негова вярна опора и вдъхновение. Двамата, въпреки неизбежните изкушения, остават несломим отбор! Одумват ги, приписват им изневери и скандали, но пред обществото са атрактивна и неразрушима двойка.

Убийството на Илия Павлов слага край на всичко. Дарина се установява в Щатите заради сигурността на децата. В дома им живее и заварената й дъщеря, с която са изключително близки.


Никога не забравя Илия Павлов, поддържа спомена за него и цялото семейство сплотено. След време се завръща към първата си любов – киното, но от страната на властта и парите. Става продуцент, общува с холивудски звезди и снима филми с тях.

Когато децата порасват и поемат по собствен път, заминава за Италия, където се чувства истински щастлива и свободна. Там продължава да работи и да се забавлява по начин, по който малцина умеят.

Поддържа силната си връзка с приятелите от България, изживява широко обсъждани любови със Силвио Берлускони и Джулио Берути, чувства щастлива и без възраст.

Сватбата на доведената й дъщеря я сроди с Амал и Джордж Клуни. На празненството показа, че е много близка дори с бившата на мъжа си – Антоанета Чергиланова. Днес се радва на децата на Венци, няма търпение да прегърне и тези, които ще имат Паола и Илия-Калоян. От нея типична старица обаче няма да излезе! Винаги има работни проекти и обожава летните партита по бански на яхтата си!

Димитър Маринов

Той беше неизвестен за масовата аудитория, докато филмът „Зелената книга” с негово участие, не беше номиниран и в последствие – награден с „Оскар”. Пандемията не му попречи да се върне в родината за участие в „Като две капки вода” и нов проект. Далеч преди да му се случат тези неща обаче, той изживя живот, който непременно трябва да бъде разказан!

Роден е в София на 6 октомври 1964та година. Майка му е от Русе, а баща му – мистериозен евреин от Търговище. Връзката им е краткотрайна, но паметна – момичето забременява като в сериалите – от първия път. Крие се във Варна, ражда тайно в столицата и е принудена да остави детето в дом.

Бебето обаче се разболява сериозно и лекарите нямат надежди за него. Младата майка моли за помощ бездетната си леля. Дамата, която е вдовица на известния фабрикант Димитър Маринов, прави всичко да му помогне. Момченцето е излекувано и официално осиновено и узаконено.

Лелята живее в елитен дом на „Оборище”, но партийните величия я принуждават да се изнесе и Митко отраства в комуналка с още няколко семейства. Малкият вечно е болнав, но пък излиза талантлив – свири на цигулка от четири годишен. Става солист във филхармония „Пионер” и с нея успява да стигне чак до Щатите по време, когато дори Западна Европа изглежда недостъпна.

Тийнейджърският бунт го откъсва от изкуството и го изпраща в ЖП техникум. Приемат го във ВИТИЗ, но двегодишната казарма се оказва такова предизвикателство за него, че следва опит за бягство в чужбина, военен съд и затвор.

След това на три пъти опитва да стане професионален актьор. Чак на четвъртият път го приемат отново, но пък в Златния клас на Коко Азарян. Използва едно студентско турне и остава в Ноксвил, Щатите – на 25 години, без пари и без да знае езика.

От улицата го спасява цигулката. Свири с нея и местна телевизия го снима. Семейство, което е загубило син, роден на неговата дата, го приютява. Дават му възможност да работи в строителството и с това се издържа няколко години.

След това се пренасочва към кетъринга, но и дава уроци по актьорско майсторство. Вече е почти на 40, когато среща Джени – счетоводителка, която копнее за театър. От нея актриса не става, но той решава, че това ще е майката на децата му. Двамата заживяват заедно, Димитър Маринов се връща в театъра.

Ражда се Йордан. Дженифър настоява синът им да има българско име и мъжът й го кръщава на биологичната си майка. Семейството се мести в Коста Рика. Причината е невероятна – след пиянска нощ с приятел се оказва, че е купил ресторанта му.


Остават там три вълшебни години, но се връщат в Сан Диего. Ражда се и Михаил – кръщават го на човека, който помага на актьора да се установи в Щатите.

Дженифър поема финансовата издръжка на семейството и стимулира мъжа си да се занимава с изкуство.Поощрен от Башар Рахар и с малки стъпки, той наистина го прави. На 52 години получава малката, но изключително важна роля на виолончелиста в „Зелената книга”. Останалото е успех, червен килим, на сцената на „Оскарите” с националното знаме, а историята му дори още не е завършена….

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!

Ползвайки нашия сайт вие приемате и се съгласявате с правилата за неговото използване и информацията, която системата получава за вас Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close