You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > Кино: „Домът на мис Перегрин за чудати деца“ – една различна история

Кино: „Домът на мис Перегрин за чудати деца“ – една различна история

„Домът на мис Перегрин за чудати деца“ е сред най-добрите фентъзи филми тази есен

Ако магията на „Хари Потър“ не ви е напуснала, подгответе за ново приключение. Холивуд екранизира една от най-популярните тийнейджърски фентъзи поредици, написана от Рансъм Ригс — „Домът на мис Перегрин за чудати деца“.

Ейса Бътърфил влиза в ролята на Джейк — напълно обикновено (на пръв поглед) момче, което живее в Южна Флорида, при дядо си Ейб (Терънс Стамп). Неговият живот напълно се променя, след като Ейб умре, а Джейк, който е бил свидетел на цялото събитие, вижда чудовище в близост до дядо си, за което по-късно никой не му вярва. На всичко отгоре, мигове преди Ейб да почине, той издава най-голямата си тайна — магически остров, пъзел, птица и 1943 г. — странните думи, които Джейк ще чуе.

"Домът на мис Перегрин за чудати деца" - хит тази есен
„Домът на мис Перегрин за чудати деца“ – хит тази есен

С оглед на това, че Джейк е бил по-близък с дядо си, отколкото с баща си, смъртта му го наранява. Именно дядо му, му разказва за един специален дом, управляван от госпожа Перегрин (Ева Грийн). Именно затова и терапевтката на Джейк (Алисън Джени) ще предложи на родителите му да го отведат на този странен остров, за да може по-лесно да се справят със загубата. Но когато пристигат там, Джейк ще разберете, че домът е бил разрушен от нацистки бомби през 1943 година.

Но пътуването далеч не е безцелно. Привидно пустия остров, се оказва населен от тайнствени деца, водени от Ема Блум (Ела Парнел), които са изпратени при Джейк от госпожа Перегрин, за да го вземат при тях. Тя е известна със странните си таланти и умението да създава илюзии, като така цели всеки ден да защитава своите „необичайни“ деца, които доста приличат на мутанти от поредицата „Х-Мен“.

Джейк и новите му приятели ще се сблъскат с доста предизвикателства, тъй като във всяка приказка, има и един злодей, който се опитва да открадне тайната им, да разруши острова и разбира се, да завземе света. Залогът е огромен, а нашите малки герои са изправени пред почти неунищожима сила. Как да го победят?

Тук ще спрем с писането и ще ви препоръчаме, сами да изгледате „Домът на мис Перегрин за чудати деца“. Чудесен филм, който без съмнение ще ви завладее. Прекрасен избор за есенния уикенд — приключения, предизвикателства и приятелство, които ще ви развълнуват.

 

 

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!