You are here
Home > Здраве и красота > Когато пастата за зъби не помага: Как да се отървете от лошия дъх?

Когато пастата за зъби не помага: Как да се отървете от лошия дъх?

Понякога причината за лош дъх, не може да бъде отстранена с паста за зъби

Лош дъх? Не е нужно да ходите с паста за зъби в джоба постоянно. Има и други начини да освежите дъха си, при това без особени усилия и буквално почти навсякъде.

Ужасно е трудно да се отървем от лошия дъх, който възниква при консумация на определени храни, като например чесън, защото той може да се запази и до 24 часа след консумацията.

Съвети за лош дъх
Съвети за лош дъх

Въпреки това, има решение и за този проблем!

Гризенето на пресни ябълки, салата или листа от мента значително намалява количеството на съставките, които причиняват лош дъх в устата, доказва експеримент в Държавния университет в Охайо. Някои ензими в прясната ябълка, прясната салата и листата от мента реагират, така че неутрализират миризмата на чесън.

Също така е установено, че миризмата на чесън се усеща от различни части на тялото, а не само от устата. Неприятното е, че и парчетата храни, които не са преварени, могат да отделят неприятна миризма. Поради това не е изненадващо, че миенето на зъбите не помага винаги, пише Huffington Post.

Ябълките действат като естествен дезодорант срещу неприятната миризма, причинена от сулфидите в чесъна, затова е по-ефективна от пастата за зъби, а ензима, на който можем да благодарим за неутрализирането на лош дъх е същият, който води до изсушаване и потъмняване на плодовете и зеленчуците.

Ябълките, салатата и ментата са богати на фенолни съединения, както и на ароматни химични съединения, които реагират на съединенията в чесъна. Поради това лесно може да пречистите дъха си навсякъде и по всяко време. Дори и след особено пикантна вечеря е достатъчно да си поръчате плодова салата, или фреш от ябълки за целта.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!