You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > Кралицата в киното: Филми, в които Елизабет II беше героиня

Кралицата в киното: Филми, в които Елизабет II беше героиня

Елизабет Втора не беше героиня само в документални филми и новинарски емисии

Благодарение на киното и телевизията, масовата публика може да опознае дори хората зад институциите. Една от причините хората да обичат Елизабет Втора е, защото вярваха, че я познават. Игралните филми и сериалите показаха човешкото лице на жената, която десетилетия наред беше символ на традиции и държавност. Ето най-харесваните сред тях:

„Семейство Симпсън”( The Simpsons, 2003)

Елизабет Втора в киното

По време на 15 сезон вездесъщото семейство стигна до Англия, запозна се с тогавашния премиер Тони Блеър и чу Кралицата, озвучена от Трес Макнийл.

„Уилям и Кейт” (William & Catherine: A Royal Romance, 2011) и „Хари и Меган: Кралски романс” (Harry & Meghan: A Royal Romance, 2018)


Нейно Величество трябваше да съвмести ролята си на монарх и мъдра баба. В тази интересна роля можахме да я видим, благодарение на Джейн Александър и Маги Съливан.

„Речта на краля” (The King’s Speech, 2010)
Филми за Елизабет Втора
Когато Кралицата е била просто малката Лилибет, баща ѝ прави всичко, за да пребори проблемите си, за да бъде достоен монарх. Този сложен период припомня наградения с „Оскар” филм с участието на Колин Фърт и Джефри Ръш. Ролята на принцеса Лилибет се играе от Фрея Уилсън.

„Кралско парти” (A Royal Night Out, 2015)


Елизабет Втора преживява вълнуващи дни далеч преди да бъде коронясана. Когато светът преживява Деня на победата над фашизма, тя е енергична млада жена, дала своя принос във Войната. Като такава, използва всички средства, за да принуди родителите си да празнува с всички по улиците легендарния VE Day. Тази неразказвана история служи за вдъхновение на филм, в който главната роля беше поверена на Сара Гордън.

„Кралицата” (The Queen, 2006)

Нейно Величество не винаги се радва на любов и подкрепа от поданиците. Елизабет Втора устоя на войни, политически и финансови кризи, но смъртта на Лейди Даяна рискува да срине авторитета на Кралицата и институцията, която представлява. Тези дни на скръб и колебания са предадени достоверно от актрисата Хелън Мирън, която получи дори „Оскар за ролята”.

„Короната”, ( The Crown, 2016-)
Филми за Елизабет Втора
Историята на Елизабет Втора с всички възходи, падения и повратности заслужава не само филм, а и хубав сериал. „Короната” показа израстването на една плаха принцеса до стълб на монархията. Младата Елизабет беше изиграна от Клеър Фой, а ролята на кралицата в зряла възраст поеха Оливия Колман и Имелда Стаунтън .
Короната за Елизабет Втора

„Кралицата и Джеймс Бонд” (James Bond and The Queen London 2012 Performance)


Дори най-великата актриса не може да изиграе по-добре ролята на Кралицата от Кралицата. В златните години на живота си Елизабет Втора заслужи много титли, но и „Най-възрастното момиче на Бонд” със сигурност особено ѝ е харесала. Филмът с нейно участие е много кратък, репликата – само една, но участието на монарха в откриването на Олимпийските игри беше аплодирано от милиарди!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!