You are here
Home > Lifestyle > Кралска сватба и в Сърбия: Принц Михайло Караджорджевич се ожени за красива фармацевтка

Кралска сватба и в Сърбия: Принц Михайло Караджорджевич се ожени за красива фармацевтка

Октомври се оказа идеален месец за сватби дори и за монарсите – Сърбия се сдоби с нова принцеса

Октомври е великолепен месец за сватби не само според традиционно мислещите българи. Златната есен е романтичен фон и за монарсите на Балканите. След Албания и Сърбия отпразнува своята дългочакана кралска сватба.
royal-wedding-serbia
Принц Михайло Караджорджевич се венча преди два дена в църквата „Свети Георги“. Церемонията се състоя сръбския град Опленац, където е мавзолеят на династия Караджорджевич.
royal-wedding-serbia-2
Трийсетгодишният принц също като своя албански събрат се ожени за сънародница, която обаче не е Пепеляшка, а модерна млада дама с образование и професия. Новата сръбска принцеса е Любица Любисавлевич и родена в Белград. Дамата е фармацевт по образование.
royal-wedding-serbia-3
Влюбените сключиха граждански брак в Лондон, но благословия от Господ взеха в родината под благосклонния поглед на избрани гости. Влюбените поканиха 300 гости на венчавката си и дори не поискаха охрана да ги пази от любовта на поданиците. Около 150 монархисти ги поздравиха след церемонията и дори официалните медии в Сърбия не отразиха мероприятието.Светската преса обаче нямаше как да остане безразлична и сподели кадри от празника на принц Михайло и Любица.
royal-wedding-serbia-4
Историци припомниха че около век преди това, за сватбата на – сръбския крал Александър Първи Караджорджевич (дядото на младоженеца) се събрала тълпа от над 100 хиляди души. Режимът на Тито след Втората световна война обаче премахна монархията и кралското семейство сподели съдбата на останалите монарси на Балканите.
royal-wedding-serbia-5
Младоженецът принц Михайло макар и роден в Лондон, след навършване на пълнолетие се завърна в родината на предците си. Двамата с невестата си ще живеят като аристократи до Белград. Няма амбиции да се включи в политическия живот на Сърбия, а планира да отглежда коне.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!