You are here
Home > Lifestyle > Кралска сватба в Албания: Наследникът на трона се ожени за певица

Кралска сватба в Албания: Наследникът на трона се ожени за певица

Представители на над 20 монархии пристигнаха в столицата на Албания, за да отпразнуват дългочаканата сватба

Докато светът се вълнуваше от забавленията на Кейт и Уилям в Канада и одумваше облеклата и поведението на дечицата им, на Балканите се състоя една дългочакана сватба. Некоронованият крал на Албания се сдоби с кралица.
albanska-svatba-14
78 години след венчавката на първия и единствен управлявал монарх от династията Зогу, наследникът му се ожени в Тирана. Представители на над 20 кралски семейства от цял свят дадоха благословията си на Принц Лека Втори и неговата избраница Елиа Захария.
albanska-svatba
Потомъкът на последния албански крал се ожени в Тирана пред погледа на избрани гости, министър-председателят и целия му кабинет. Той си избра простосмъртна, но много специална дама.
albanska-svatba-2
Елиа Захария, която вече е принцеса, е на 33 години. Майка й е актриса, а бащата – работи в сферата на образованието. Не е пресилено да кажем, че е наследила всичките дарби на родителите си. Тя е певица и част от групата „Spirit Voice“, но с диплома от Държавното училище по изкуствата. Заминала да следва във Франция, където се запознава със своя принц.
albanska-svatba-3
Младата дама има диплома от Националната консерватория в Бордо, но любовта й с Лека II променя всичките й планове… не веднага. Срещнал красива „поданица” принцът не бърза да се обвърже млад. Двамата са заедно цели шест години, но едва от февруари подготвят своята кралска сватба.
albanska-svatba-4
Дядо му, крал Зог I се ожени за унгарката Жералдин. Само една година по-късно, двойката бе принудена да напусне страната заради италианската окупация. Синът им Лека I израсна в изгнание като останалите монарси на Балканите. Преди 14 години обаче му разрешиха да се върне в родината – четири десетилетия след кончината на баща му.
albanska-svatba-5
Лека II е роден и израснал в Южна Африка, но отгледан като бъдещ държавник. Въпреки, че албанското кралско семейство няма официално политическо влияние, той е възпитаван като престолонаследник – с подходящо обучение във Военна академия, владее съвършено албански, английски, зулу и италиански езици.
albanska-svatba-6
От години живее в Тирана, ръководи фондацията, която носи името на баба му и е помагал в работата на баща си.
albanska-svatba-7
Новата албанска принцеса влиза в неофициалния кралски двор с подходяща зестра от образование, отлично владеене на английски, френски и италиански езици и репутация на благотворителка.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!