You are here
Home > Lifestyle > Кралска сватба в Йордания: Принц Хюсеин се ожени за красивата Раджуа

Кралска сватба в Йордания: Принц Хюсеин се ожени за красивата Раджуа

Най-висши представители на световните монархии се събраха, за да отбележат сватбения ден на бъдещия държавен глава на Йордания

Най-впечатляващата кралска сватба за годината се състоя вчера в Йордания. Първородният син на Абдула II и Рания – принц Хюсеин, се ожени за архитект Раджуа Халед Ал Саид – момиче от известно саудитско семейство.

Сватбата на приц Хюсеин
Сн.The Royal Hashemite Court
Сн. The Royal Hashemite Court

За да споделят радостта им, само месец след коронацията на крал Чарлз III в Йордания отново се събраха висши представители на монархиите от цял свят, президенти и ВИП гости.

На тържеството присъстваха престолонаследникът на Великобритания принц Уилям и съпругата му Катрин, кралете на Нидерландия и Белгия, датския принц Фредерик и съпругата му Мери, шведската принцеса Виктория, испанската кралица София и крал Хуан-Карлос, Първата дама на САЩ- Джил Байдън, принцеса Беатрис и още 1700 гости.

Сн. The Royal Hashemite Court

Булката в красива бяла рокля, пристигна в двореца Захран с Rolls-Royce Phantom 5 от 1968 г., произведен за прабабата на принц Хюсеин. Там я очакваше принцът в пълна парадна военна униформа със златна сабя.

Семейства и гости се събраха в градината за традиционна мюсюлманска сватба , известна като „katb al-kitab“. След церемонията гостите и младоженците се преместиха в двореца Ал Хусейни за официалното тържество.

Празникът на кралското семейство беше споделен с цялата държава: Сватбата се излъчва в цялата страна и поданиците имаха възможност да я наблюдават пред огромни екрани.

В древния римски амфитеатър в центъра на столицата Аман йорданският певец Хюсеин Салман забавлява масите със сватбени песни. Театърът с 6000 места беше пълен със семейства и деца, носещи надпис „Ние празнуваме Хюсеин“ по дрехите им.

Сватбата на принца на Йордания е повече от романтично преживяване. Младият мъж, завършил университета в Джорджтаун, САЩ е с кариера в армията. Легитимира се като бъдещ държавник с реч пред Общото събрание на ООН.

Сватбата му бележи следващата важна фаза в живота му. Това е негласно представяне на бъдещия крал на Йордания, споделят политически анализатори и въпросът с наследяването на трона е приключен.

За населението на Йордания сватбата е не само празник. Хората преминават през трудни икономически времена, включително висока безработица сред младите хора. За тях сватбата е възможност да се помогне на Йордания да установи стратегически отношения с богатата на петрол съседка Саудитска Арабия.

Булката се радва на изключително радушен прием в семейството и държавата, защото освен красота и безукорен стил, има всички качества на кралица Раджуа Ал Саид е родена април 1994 г. Тя е най-малкато дете в богатото семейството, свързано със саудитската монархия. Майка ѝ е първа братовчедка на саудитския крал Салман. Завършила е архитектура в САЩ. Освен арабски език, владее свободно английски и френски.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!