You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Лео Меси и Антонела: Да обичаш някого цял живот

Лео Меси и Антонела: Да обичаш някого цял живот

Лео Меси от дете знае, че в живота му има място само за две слабости – футбола и първата му любов

Целият свят днес гледа Лео Меси, а той… има очи само за Антонела! Историята на футболиста и неговата първа и единствена любима трогва не само феновете на Аржентина, но и всички, уморени от истории за спортисти- плейбои.

Историята на Лео Меси и Антонела

Момчето на баба, което не можеше да порасне

Лионел Меси е роден на 24 юни 1987 г. в Росарио, незабележителен индустриален град на около 400 километра северно от Буенос Айрес. Баща му Хорхе работи във фабрика, майка му Селия е чистачка на непълно работно време, за да отгледа децата си – трима сина и една дъщеря.

Семейството не е богато, но имат истинско съкровище – бабата на децата, на която винаги може да се разчита. Тя води малкия Лео на тренировки. Хлапето посещава „семейния” отбор „Грандоли”. В него играят двамата му по-големи братя и двама братовчеди. Треньор на децата е баща му Хосе, чието сърце видимо принадлежи на футбола, не на фабриката.

Всички, дори таткото, не гледат на дребничкото момче сериозно. Големите просто не искат да играят с него. Баба Силия обаче може да бъде много настоятелна и той прави всичко, за да се справи с конкуренцията на терена.

В училище също го пренебрегват, защото е дребен, но той не се отказва и се бори за привилегията да бъде приеман в отбора. Бързо прави впечатление и футболните търсачи на таланти. Извикан е в Буено Сайрес. Там са категорични, че момчето е много добро на терена, но никога няма да стане по-високо от 140.

Липсата на хормон на растежа е установена. Лечение има, но е непосилно скъпо за обикновеното семейство. В Аржентина няма отбор, който да плати толкова пари, въпреки неоспоримия талант на детето. Семейство Меси решава да потърси помощ в Европа и заминава в Испания, за да намерят спасение.

Братовчедката на най-добрия ми приятел

„Бях на 11 години и бях висок 132 сантиметра. Не беше въпрос на суета“, разказва Меси. С родителите си пътува до Барселона в Каталуния за проби. Вижда го треньорът на юношите не може да повярва, че някой толкова крехък иска да играе футбол. След няколко минути обаче разбира, че е сгрешил и решава да го приеме в отбора си. В замяна на това иска гаранция, че момчето няма да напусне „Барселона”.

Родителите се убеждават, че детето им иска да живее на друг континент. Подписват първо договор на салфетка в ресторант и след това правят най-голямата жертва – майката се връща при останалите деца в Аржентина, а бащата остава с най-малкия си син в Испания.
На Лео не му е лесно. Лекува се постоянно, ходи на училище не с много желание и тъгува за дома…Причината не е другата половина на семейството. В Росарио са останали най-добрият му приятел Лукас…и момиченцето, което е срещнал в дома му.

Когато е на 9, Лео му отива на гости. Двете момчета се забавляват по обичайния начин, но този път нещата изглеждат различни. Там е братовчедката на Лукас, която е много мила и изглежда невероятно в очите на малкия футболист.

Лео Меси като малък
© antonelaroccuzzo / Instagram

Лео е много срамежлив, но добива кураж. Пише ѝ писма и е убеден, че един ден ще се сгодят. Океанът ги разделя, срещите им са редки и на пръв поглед връзката им става все по-слаба. Лео Меси става все по-известен и на 17 години вече играе в националния отбор.

Десетки са примерите как медийното внимание разглезва младите футболисти. Пари, момичета, купон без край…Младежът от Росарио обаче знае какво иска. Баба му вече я няма, но той отбелязва всеки път головете по един и същ начин – с ръце вдигнати към небето като поздрав за нея.

Един ден научава, че Антонела е изгубила близък приятел при катастрофа. Взима самолета и се връща у дома, за да я подкрепи.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

Втори шанс за любовта

Антонела, която иска учи стоматология и има ново увлечение, осъзнава, че чувствата ѝ към Лео са истински. Двамата подновяват връзката си, но пазят щастието си далеч от очите на хората.

Тя изоставя гаджето си и университета, мести се в Испания и започва да се снима като модел. През 2009 година Лионел Меси за първи път разказва пред медии за приятелката си. Двамата стават родители на Тиаго след три години. През 2015та се ражда Матео, а през 2018та- Чиро.

Сватбата на Лео Меси и Антонела
© antonelaroccuzzo / Instagram

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Antonela Roccuzzo (@antonelaroccuzzo)

Лео Меси и Антонела се женят пред близо 300 души в луксозен хотел, но в родното Росарио. Изглежда, че целия свят им принадлежи, но и двамата знаят, че един ден ще се завърнат завинаги у дома.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!