You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Лесни трикове: 4 рецепти със сол, които ще улеснят живота ви

Лесни трикове: 4 рецепти със сол, които ще улеснят живота ви

Лесни трикове за заети домакини—нужна ви е само сол!

Лесни трикове ще облекчат натовареното ви ежедневие и ще ви помогнат да се справите с редица проблеми в домакинството. Ако нямате време да търкате съдовете, или просто не искате да използвате опасни химикали, достатъчно е да разполагате само с една съставка у дома—сол.

Лесни трикове за по-чист дом  - нужна ви е само сол
Лесни трикове за по-чист дом – нужна ви е само сол

1. Дъното на ютията може лесно да изчистите от ръжда като поръсите сол върху парче хартия за печене или вестник, а след това премине върху нея с много силно загрята ютия.

2. Ако ви се случи храната в тавата, или на котлона, да създаде мини пожар в кухнята, просто поръсете сол директно върху огъня и той веднага ще изгасне.
3. Мръсните тигани също са част от миналото. Изсипете само малко сол и вода, и оставете да престои, а след това измийте с гъба.

4. Мръсната гъба почистете по същия принцип. В контейнер пълен с вода изсипете малко сол и оставете гъба да престои цяла нощ в него. На сутринта тя ще бъде като нова.

Във видеоклипа по-долу можете да видите още различни идеи и приложения на солта като най-практично средство за почистване в домакинството. Тези лесни трикове са наистина изключително бързи и практични, но бъдете внимателни и използвайте ръкавици, ако решите да използвате смес от сол с терпентин, олио и оцет за почистване на дома си.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!