You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Липсата на любов към себе си е причината да не намерите Голямата любов

Липсата на любов към себе си е причината да не намерите Голямата любов

Ако сте от тези, които прекарват живота си в напразно търсене на любовта, добре е да се запитате какво изпитвате първо към себе си

Когато не обичате себе си достатъчно, не бива да очаквате някой друг да ви обича. По-скоро ще сте от тези, които трудно градят връзка и пропиляват всяка възможност за любов. Ако все не можете да намерите любовта и се чудите какво не е наред с вас – отговорът би могъл да е, че не обичате себе си достатъчно.

Да обичаш себе си

Дали това се отнася за вас?! Ще разберете, ако познаете в себе си следните нагласи и поведение:

1. Скептични сте към хора, които ясно проявяват интерес към вас

Мислите, че вероятно просто искат секс или имат друг скрит интерес, който все някога ще ви разочарова. Това показва, че вие искрено не вярвате, че някой може да изпитва искрени чувства към вас.

2. Приемате всичко лично

Ако някой ви съди, вие се чувствате виновни. Ако някой ви игнорира или не ви харесва, чувствате вина и търсите причината в себе си. Според вас само вие и никой друг сте виновни за негативното отношение на някой друг към вас.

3. Прекалено анализирате и търсите къде сте сбъркали

Дори срещата ви да е минала добре, ще анализирате всеки момент в детайли, докато откриете какво не е било наред. В крайна сметка ще се почувствате зле.

4. Нямате високо мнение за себе си

Мислите, че не сте красиви и привлекателни (въпреки че знаете, че не сте грозни). Не искате и да се опитвате, защото не вярвате да сте достатъчно добри за някой, който харесвате.

5. Чувствате се победени

Чувствате се победени, когато откриете, че бившите партньори на човека, когото харесвате, изглеждат много по-добре от вас и правят по-добро впечатление.

6. Чувствате се ограничени

Чувствате, че не можете да изразите себе си. Не можете дори да си представите, че привличате някого. Преструвате се на щастливи или на някой друг и това е единственото нещо, което ви пречи да изразите истинското си „аз”.

7. Постоянно мислите за разочарованията от предишни връзки

Не можете да се примирите с лошите преживявания от миналото, затова се страхувате, че същите неща ще ви се случат отново.

8. Винаги се притеснявате за впечатлението, което оставяте

Вместо да се съсредоточите върху общуването с някой, който ви привлича, вие се притеснявате дали всичко е наред с вас (прическа, дрехи и т.н.) и по този начин пропускате възможността да се отпуснете и да се насладите на флирта.

9.Привлечени сте от грешните типове

Подсъзнателно се саботирате, като се опитвате да достигнете само до недостъпните, студени и далечни, защото смятате, че не заслужавате нищо по-добро.

10.Не можете да приемете комплимент

Ако някой ви каже нещо хубаво или ви похвали, вие се срамувате.

11. Не знаете как да подчертаете своите качества

В разговор с другите почти никога не говорите за личния си успех и нещата, които сте постигнали в живота. Вместо това изберете неутрални теми, които не позволяват на другия да види колко успешен сте.

12.Не вярвате, че някога ще намерите истинската любов

Ако продължите да вярвате, че ще останете сами завинаги, вероятно това ще се случи. Трябва да намерите начин да повишите самочувствието си, да оцените ценностите си и да подхранвате мисълта, че заслужавате най-доброто.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!