You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Любов или…? Когато спрем с жертвите във връзката

Любов или…? Когато спрем с жертвите във връзката

Колко е трудно да бъдеш обичан, когато искаш да си независим

Срещат се момче и момиче, влюбват се, заживяват заедно и изграждат връзка. Както във всички отношения и тук настъпва един момент, в който единия осъзнава, че прави повече жертви от другия. Или, че партньорът му малко по малко го обсебва. Компромисите са от ключово значение за всяка връзка, но има неща, които държим да отстояваме, колкото и да обичаме половинката си. Особено, ако държим да запазим поне малко от независимостта си.

Когато спрем да правим компромиси: Отива ли си любовта?
Когато спрем да правим компромиси: Отива ли си любовта?
  • Свободата … При една хармонична връзка би трябвало да можете да излезете сами и да се насладите на среща с приятелки, а вашият партньор да не бъде засегнат или разстроен. Обсесивното поведение е показател за несигурност, а това е проблем, който вие не можете да решите.
  •  Вътрешният мир … За да можете да бъдете щастливи, е важно да запазите вашия вътрешен мир. Ако партньорът ви кара да се чувствате тревожни, нервни или разстроени, резултатът може да бъде депресия и нарушаване на жизнения ви ритъм. Един съвет–не правете компромис с душевното си спокойствие и си излейте всичко, което ви тормози. Ако човекът до вас наистина ви обича, ще направи усилие да ви разбере и ще ви подкрепи.
  • Отношенията с другите … В началото на връзката повечето двойки преминават през фазата „меден месец“, време, когато непрекъснато се виждат. Но ако сте заедно дълго време и все по-малко се виждате с приятелите и семейството, знайте, че това е показател за посесивно поведение. Ако човекът до вас прави всичко възможно, за да ви откъсне от близките ви хора, от приятелския ви кръг и настоява да получава цялото ви внимание, по всяко време на денонощието, време е да поставите граници и да отстоявате независимостта си. Важно е да имате колкото е възможно по-здрави връзки, а прекалената зависимост от партньора не е здравословна.
  • Интереси… „Ще те обичам, но ти трябва да мислиш като мен и да споделяш само моите възгледи и желания?“. Колко пъти ви се е налагало да чуете подобно нещо от другия? Добрата връзка е партньорство, т.е. трябва да бъдете партньори, които ще се поддържат и уважават. Затова е напълно нормално да имате различни интереси, мнения. Важно е да уважавате чувствата на другия, но не и да се опитвате да го превърнете в свое копие. Или да позволите той да постъпи по този начин с вас.
  • Независимост… Да бъдеш работеща жена, майка и съпруга е нещо нормално за съвременната жена. И макар да не й е лесно, тя намира начин да балансира между мъжа, децата и семейството. Ако вашата половинка обаче настоява, да си останете у дома, вързана за печката, а вие не сте склонна на подобна жертва, най-добре седнете и се опитайте заедно да намерите задоволително решение. Но не се отказвайте от мечтите си и правото да бъдете себе си — ако човекът до вас ви обича, ще ви разбере.
loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!