You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Любовта е навсякъде! 3 истории на успели жени, които разбиха мита, че образованието и сходните интереси са точната формула за успешен брак

Любовта е навсякъде! 3 истории на успели жени, които разбиха мита, че образованието и сходните интереси са точната формула за успешен брак

Любовта съществува, дори и да не сте еднакви

Знаете ли защо днес успелите и добре образовани жени толкова трудно откриват любовта? Защото се целят твърде на високо! Най-новите проучвания гласят, че и най-образованите жени искат да се омъжат. Но има един проблем — наоколо няма достатъчно интелигентни, образовани, ерудирани и успели мъже, които да задоволят техните изисквания.

Журналистката от „Дейли Мейл“ Саманта Брик обаче успя да разбие мита, че за перфектно щастие са нужни двама души със сходни интереси, образование и професии. Вместо това ни среща с три високообразовани жени от средната класа, които имат невероятно щастливи бракове с мъже… които нямат завършено дори средно образование. Всяка от тях обаче е изключително щастлива с партньора си. И е категорична, че за нея образованието на любимия не е фактор. И всъщност това прави връзката им още по-специална. Ето три истински истории, които може би ще ви накарат да повярвате в любовта, както и че не е нужно да имате сходни интереси, за да имате щастлив брак.

Катарина и Джеймс Хигинс — противоположностите се привличат

Тя е на 49, а той на 47 години. Катарина е учителка по английски език, има бакалавърска и магистърска степен по две специалности от „Оксфорд“ и един брак зад гърба си.

Любовта няма нужда от висше образование, за да е щастлива. Нужно е само да се обичате, такива, каквито сте сн. Pxhere
Любовта няма нужда от висше образование, за да е щастлива. Нужно е само да се обичате, такива, каквито сте сн. Pxhere

„Моят живот беше предначертан отрано. Завърших колеж, получих две научни степени, започнах работа в образователния сектор. Първия ми съпруг работеше в медиите, имахме сходни образования и интереси, но почти нищо друго, което да ни свързва. Ние дори не искахме да прекарваме свободното си време един с друг. На хартия бяхме перфектната двойка, но в живота си никога не сме се чувствали по-чужди, отколкото, когато бяхме заедно.

Бях в началото на 30-те, когато се запознах с Джеймс. Той дойде в дома ми, за да направи някои ремонти. Всички, с които бях излизала бяха образовани мъже, и изведнъж в живота ми влезе този висок, силен мъж с боя в косата и широки рамене, който се занимава с ремонти. Бях пленена. В началото дори не мислех за романтика. И как бих могла? Ние бяхме толкова различни. Той е напуснал училище на 15 години, без никаква квалификация, работел по круизните кораби на 17 като фотограф, но аз се оказах привлечена от него.

Можех да чакам вечно „подходящия“ за мен човек, който другите смятат, че ми подхожда или да бъда с този прекрасен мъж, който ме караше да се смея, обичаше децата ми и ме обожаваше.

Приятелите ми бяха смаяни, много от тях не вярваха, че е подходящ за мен. Един от познатите ми дори го наричаше „Строителя Боб“, а родителите ми бяха помоли свои приятели да го проучат. Но ние бяхме лудо влюбени и след две години се оженихме във Франция и днес сме много щастливи.

Да, аз съм най-щастлива свита на дивана с роман на Мери Уесли, а Джеймс никога не чете, но ние сме щастливи.“

Джеймс от своя страна споделя „Когато се събрахме за първи път, имаше много хора, които не можеха да разберат какво вижда Катарина в мен. Внасям различни неща във връзката ни. Моята практичност към живота напълно допълва нейния начин на мислене, с който лети в облаците. Но ако можех да върна времето назад, бих завършил висше образование. Подкрепих на 100% децата й, когато отидоха в университета. Той ще им отвори много врати“.

Днес той има малка строителна компания за ремонти, а двамата празнуват 15 години брак.

Фиона и Стив Скот — да цениш свободата на другия

За Фиона и Стив Скот на 52 и 53, любовта наистина е свобода. Двамата се запознават в нощен бар преди 20 години и имат три деца. Той има един развод зад гърба си, тя — няколко провалени връзки, но фактът, че всеки от тях цени свободата на другия им дава увереност, че това е тяхната работеща формула за успешен брак.

Фиона е ПР консултант, бивша тв водеща, организатор на различни кампании. Споделя, че е канила неведнъж съпруга си да я придружава по време на публичните й изяви, но нищо не може да го вдигне от дивана. Той обаче безусловно я подкрепя и я обича, такава каквато е. А това, че я цени като личност и й дава личната свобода да прави каквото иска й дава сили да се радва на живота от все сърце.

„Много хора може би мислят, че съжалявам, че съпругът ми не е до мен в тези значими за мен моменти. Това не е така. Излизала съм с много мъже, които споделят моите интереси. Още в университета излизах със състоятелен колега с възможности и връзки. Ходехме на опера, театър, из провинцията, на различни партита, където имахме много общи познати.

По-късно излизах с друг младеж, който също беше с образование и със сходни на моите интереси. Той стана политик, по-късно и депутат. Взаимоотношенията ни се разпаднаха, защото в нито една от тези връзки не можех да бъда себе си. Не можех да съм „аз“. Чувствах, че в един такъв брак никога няма да бъда самостоятелна личност.

Със Стив се запознахме в бар в Суиндън. Аз работех в телевизията, но това, което ме привлече у него е, че ме накара да се харесвам, такава, каквато съм. И да защитавам себе си и своите интереси.

С него не се притеснявах дали казвам правилните неща, дали съм чела правилните неща, дали получавам „правилната“ заплата. Това бяха неща, които не интересуваха Стив.

Затова и на втората ни среща сложих картите на масата. Обясних, че трябва да знам какво ще се случи в бъдеще. Исках брак, деца и цялото онова „и заживели щастливо“. Не исках да си губя времето.

Планирах ново бъдеще в САЩ и не исках да пропилея шанса си. Майка ми го харесваше, баща ми го обикна от първата им среща. След 4 години се оженихме и нито за миг не съм съжалявала за това.

Днес имам собствена PR компания, а Стив е дърводелец. Той промени представите ми за удобство. Не ми трябва скъпа кола, не искам вила в провинцията. Няма нищо по-страхотно от сръчен мъж с чувство за хумор, който във всеки един момент може да ви накара да се смеете.“

Стив от своя страна казва за Фиона „Не ме притеснява, че Фиона е университетски възпитаник с титли пред името си. Не притеснява дори, че не знам какво означават. Говорим за това само на шега. Университетът беше нещо, което моите родители не можеха да си позволят. Работя от 16-годишен, напуснах тогава училище и не се срамувам от това. Радвам се, да помагам на нашите деца и всеки ден научавам толкова много заедно с тях. Фиона пък винаги ме държи на нокти и животът ни никога не е скучен. Обожавам това, че е толкова умна“, допълва още той.

Сами и Ванеса — любов от втори опит

Ванеса Масия е на 37 години, а съпругът й Сами Али на 34. Когато се запознават, двамата са като от двата полюса на света. Тя е образован магистър по бизнес науки с няколко степени от университета в Мадрид, съпругът й е от семейство на имигранти и е напуснал училище едва на 16 години, за да работи. Двойката обаче е невероятно щастлива и днес не само са женени, но се радват и на 14-месечен син, който отглеждат в Колчестър.

За себе си и за връзката им Ванеса казва: „Прекрасно е, когато се прибера вечер съпругът ми да ме посреща в нашия чист и прекрасен дом. От кухнята се носят вкусни миризми и знам, че ще ме изненада с нещо наистина апетитно. Най-често откривам Сами в кухнята, докато почиства, след като е приготвил цялата вечеря. И знам, че съм една много, много щастлива жена.

Не можеше да има двама души, които са по-различни от нас. Имам две степени и магистърска диплома по бизнес, а Сами е напуснал училище на 16.

На 20 години бях на върха на кариерата си като финансист и се омъжих за първия си съпруг. Той беше инженер с широки контакти и връзки, имахме фантастичен апартамент и блестящ социален живот. Ходехме в Ню Йорк, Исландия, Холандия, Канада.

През 2008 година бях съкратена и изведнъж се оказах вкъщи. Сама, самотна по цял ден. Депресирах се. Бившият ми съпруг непрекъснато пътуваше и нямаше време или желание да ми съчувства за загубата.

Когато минах 30-те осъзнах, че не искам да прекарам живота си като домакиня или да живея в преследване на кариерата. Съпругът ми не можа да проумее какво искам и в крайна сметка се разведохме.

Преди шест години напуснах Испания и се преместих в Лондон. Започнах работа като учител по испански и срещнах Сами. Той беше публикувал обява в уебсайт, че търси хора за съвместно пътуване из Европа. Работеше като чистач в компания, която отдава апартаменти под наем.

В Лондон нямах много приятели, така че си казах „Защо не“. Излишно е да споменавам, че не отсядахме в скъпи хотели и компанията ни беше доста разнородна. След три месеца започнахме да излизаме официално, а след пет той ми предложи брак. Семейството ми го посрещна сърдечно, но бяха силно притеснени за нас. Настояваха да разберат, как за Бога ще спечели достатъчно пари, за да ме подкрепи, ако някога отново загубя работата си.

Сами ги спечели като сготви за тях. Освен това им показа, че за него няма унизителна работа. Не се срамува да изчисти банята или да простира пране. Обожавам го. Той е прекрасен човек“, казва още Ванеса.

Сами от друга страна споделя „Обожавам факта, че жена ми е толкова умна. Често я наричам жената с два мозъка. Харесва ми да готвя за нея и да я радвам. Ние сме добър екип. А готвенето е в кръвта ми, така че се надявам скоро да отворя и собствен ресторант“, добавя още той.

Накрая ще добавим само едно: Не е важно колко дипломи имате, за да сте щастливи. Важното е да се приемате и обичате такива, каквито сте! Честит 8-ми март и бъдеще много обичани скъпи читателки.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!

Ползвайки нашия сайт вие приемате и се съгласявате с правилата за неговото използване и информацията, която системата получава за вас Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close