You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Магията на числото 3: Как да организираме правилно обзавеждането на дома си?

Магията на числото 3: Как да организираме правилно обзавеждането на дома си?

Ако искате да се чувствате освободени от напрежението и да живеете с усещане за хармония, групирайте предметите по три

Разглеждат числото 3 като число на късмета, но го харесват не само заради това. Дизайнерите обожават да подреждат по три елементите в интериора, защото нечетния брой детайли се възприема много по-добре, отколкото двойките.

Слабостта на лаици и професионалисти е обяснима – и то научно. Голямата тайна на числото 3 е начинът, по който работи човешкия мозък. То кара очите да се движат повече, което провокира по-интересно визуално преживяване.

По тази причина дизайнерите съветват да заложите на нечетния брой елементи в интериора. Най-добре е да имате три вази, три модула на гардероба, три лампи и т.н. Ако разполагате с повече елементи, поддържайте броя им нечетен – 5, 7, 9 – стига да имате достатъчно място, разбира се.

На този принцип лежи не само оформянето на домашния интериор, но и графичния дизайн и нещо толкова обичайно като разказването на истории. Знаете, съвършения разказ или приказка включва три елемента – увод, изложение, заключение.

Като започнете да обзавеждате дома си, гледайте на това като история – подредете елементите като ги групирате по три – с различна дължина и ширина. Поддържайте динамиката в интериора, за да прокудите скуката от дома и за да подчертаете артистичността му.

Лесно е – подредете три елемента от сервиза в нещо като триъгълник, по същия начин може да подредите декоративните възглавнички или елементите от холовата гарнитура. Вариантите са десетки – Коя е щастливата тройка в обзавеждането на вашия дом?!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!