You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Мегалукс върху 40 квадрата: Възможностите на малкия дом, за които не знаем

Мегалукс върху 40 квадрата: Възможностите на малкия дом, за които не знаем

Как да се сдобиете с красиво и функционално жилище, на толкова малко пространство

Малките апартаменти в последно време са хит на пазара, но колкото и да е изгодна покупката им, въпросът — как ще ми стигне това място, тормози не една двойка. Ако и вие сте изправени пред същите предизвикателства, ето няколко интересни идеи за обзавеждане. И ви гарантираме, че доста лесно ще превърне скромните 40 квадрата в луксозно жилище с 80 квадрата.

Неподозираните възможности на пода

Малцина биха се сетили да използват пода, като средство за съхранение на вещи. В същото време обаче, вдъхновени от старите къщи с тайници, си спомнихме за хитроумната идея за надграждане на пода. Това е удобно решение, дори за семейства с малки доходи. Всичко, от което се нуждаете, е свободна площ и да решите колко точно искате да е висок подиума, който ще се наложи да направите. От там — нататък половинката ви трябва само да начертае скица на обекта и с малко дървесина, или тухли, да изгради подиума.

Идеи за малкия дом
Идеи за малкия дом

В оформената под него ниша можете да приберете абсолютно всичко, от което нямате нужда. А освен това, за да ви бъде по-удобно, може да поставите и капаци от горната страна на подиума, които да скриете с мокет или килим. Можете дори да монтирате паркет отгоре, само не забравяйте да го изрежете около отворите.

dom-7-r

Друг вариант е да вградите отново в пода, едно огромно чекмедже. Може да го използвате за допълнителна спалня, ако ви дойдат неочаквани гости, или пък да съберете излишен багаж и други вещи. Особено, ако нямате място за легла с ракли.

leglo

Падащо легло от тавана

Мислите си, че сте видели всичко по отношение на вградените мебели? Помислете пак. Архитекти измислиха нова, изключително луксозна конструкция, която представлява легло — таван.

Италианците обичат удобствата, но все пак в Рим не е лесно да се намери просторен апартамент. Затова местен дизайнер измислил начин да вгради леглото в тавана. Вариантите са многобройни. Някои модели се спускат по жалузи, създадени в колоните и се управляват с дистанционно. Други са качени на въжета. Струва скъпо, но е функционално. И определено ще накара гостите ви да онемеят.

dom-2

И като стана дума за гости, ако сте поканили приятели на парти, а се чудите къде да ги съберете, това предложение вероятно ще ви хареса. Ако около зоната около подиума ви позволява това, оформете гнездо за дневна. Малка, ниска масичка в центъра и около нея дивани от много възглавници и облегалки. Изглежда страхотно, а и уютно. И ще съберете без усилия цялата компания.

small

Няколко думи и за личното пространство

Ако сте решили да изградите спалнята на второ ниво в стаята и под нея е останал свободен ъгъл, превърнете го в кътче за четене или почивка. Всеки има нужда от малко отдих, а тук можете и да импровизирате. Върху шкаф с книги просто поставете възглавница, дюшек и малка лампа. А ако сте до стена, тапицирайте я с плоскост или по-тънък дюшек. Така няма да ви е студено в зимната вечер, докато разпускате.

dom-3

Две думи и за децата

Да организирате детска стая на толкова малка площ си е огромно предизвикателство, но от друга страна, децата обожават да се крият в собствени бърлоги.

dom-9

Възможностите са две — да използвате някоя стена и в нея да вградите леглата им, всяко със собствено осветление, или да си вземете диван, който се превръща в легло на два етажа. Не заема много място, но наистина е функционален.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!