You are here
Home > Cherchez la femme > Жените на Големите > Милош Бикович – Южен вятър, щедра балканска душа и навсякъде „свой“

Милош Бикович – Южен вятър, щедра балканска душа и навсякъде „свой“

И за Милош Бикович 2020та е шантава година, но и му донесе статут на суперзвезда и най-високоплатен актьор

Милош Бикович не просто детронира звездите от турските сериали като най-популярния актьор, роден на Балканите. Той покори почитателите на големият екран, даже тези, които предпочитат елитарното изкуство. Стана най-търсеният, най-високоплатен кино артист не само на родния полуостров, но и на огромния руски пазар. Разбира се, става въпрос за невероятен професионален шанс, на чаровникът умее да се отплаща на съдбата – с много труд и огромно сърце.

Милош Бикович – Южен вятър, който го отвя в Русия

Принцът и просякът

Милош Бикович е роден в Белград на 13 януари 1988 година в Белград. Семейството му е много богато в първите десетилетия на миналия век, но Втората световна война и последвалата национализация променя всичко.

Все пак баща му в един етап от живота си става директор на голяма австрийска компания и прави много пари. Охолният живот обаче усеща само първородният син на семейството – братът на Милан, който е 16 години по-голям от него.

По-късно родителите им се развеждат. Бащата заминава за Германия, а малкият му син расте в Карабурма – квартал на Белград до Дунав. Бъдещият актьор остава сам с майка си. Баща му е далеч, а брат му отива в манастир едва на 22 години.

Милош и майка му обикалят от квартира на квартира и е така, докато той не купува апартамент с първия си по-голям хонорар. Днес непрекъснато снове между Сърбия и Русия, но държи на връзката си с най-близките роднини.

Монахът вече е станал игумен. Актьорът споделя:

„За мен е важно да кажа, че говоря с него като брат, но винаги помня, че той е монах, посветил живота си на Бог. Понякога в разговори искам да му противореча, но вместо това винаги му казвам „Ще помисля за думите ти“

Мама обаче винаги си е мама. Тя е дефектолог и цял живот работи с деца, които имат проблеми в развитието. Знае, че изтърсакът ѝ ще бъде актьор, но не прелива от ентусиазъм, когато той решава да се посвети на изкуството. Завършва театрален факултет в столицата, но работи от 13-годишен като води детско предаване. Когато му потръгват нещата, показва повече подкрепа, но не спира да го приземява:

„Казах на майка си, че филмът „Крепостен“ е спечелил повече от два милиарда рубли.
Тя пита: Колко хора са това?
Казвам: 7,5 милиона.
Тя: И всички платиха, за да гледат ТЕБ…
Мама троли сериозно …”

Милош обаче не може да се сърди на мама. Сърцето му, вижда се, е огромно като Площад „Република“ в Белград…или Червеният площад в Москва. След работата си с Никита Михалков през 2014та, той получава става изключително разпознаваем в Русия. Предлагат му страхотни професионални възможности, които не само обогатяват професионалното му портфолио, но и го превръщат в суперзвезда.

Президентът Путин му дава медалът „Пушкин” за заслуги в популяризирането на руската култура. Това му дава възможност да поиска гражданство, но той деликатно обобщава:

„И без паспорт се чувствам добре тук – като у дома. Да съм сърбин в Русия е страхотно! Така си и свой, и европеец! Или по-скоро: Европеец си, но си свой.
Тук ме приеха много добре, но няма причина да се опитвам да стана руснак. Вече съм достатъчно руснак, оставайки сърбин.”

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Сегодня День России 🇷🇺! Для меня это тоже праздник. И считаю, он важен не только для меня, но и вообще для сербов, так как мы братские народы. И, как я уже вчера сказал на открытии Сербского сквера в Светлогорске, Сербия и Россия настолько близкие страны, что это видно не только в моментах, когда мы что-то вместе празднуем, на спортивных мероприятиях, но особенно заметно в моменты, когда есть какие-то трудности. Когда Сербии тяжело, когда есть давление и когда дует сильный ветер, а в последнее время он дует с Запада, на этом ветру сербский флаг переворачивается и превращается в русский флаг. Так что, в этом есть символичность!

Публикация, споделена от Miloš Biković (@bikovic) на


Разбира се, актьорът прави много, за да отговори адекватно на любовта на руската публика. Говори почти без акцент и твърди, че любимият му писател е Достоевски. За всички е железен сръбски патриот. Той не само прекарва най-семейните празници у дома, но половината му професионални ангажименти са с адрес Белград.
Милош Бикович – Южен вятър, който го отвя в Русия
Той режисира, играе в Националния театър, завършва докторантура в своята Алма матер . Изключително активен в социалните мрежи, той не спира да благодари на институциите, които подпомагат родното изкуство.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

За моей спиной – Национальный театр Сербии. Я там играю уже 7 лет. Спектакль называется «Дама с камелиями». Я считаю, что для развития актера театр очень важен. Сцена не терпит лжи и у тебя нет возможности повторить, если ошибся. Потому что это происходит здесь и сейчас. Театр – это уникальная форма искусства, живой контакт со зрителем, энергетический обмен. Поэтому я его так люблю. И ты никогда не знаешь, как в следующий раз сыграешь, и то, что сыграл сегодня никогда больше не повторится Narodno Pozorište. ,,Dama s kamelijama’’ igramo je već 7 godina. I svak predstava je jedinstvena i neponovljiva. A najdragocenije u pozorištu je razmena energije sa publikom i njeno učešće u tom činu igre. #милошбикович #мойбелград #национальныйтеатр

Публикация, споделена от Miloš Biković (@bikovic) на


Милош Бикович се справя повече от прекрасно, работейки на два езика за две държави. Обожават го във всички републики от бившите Югославия и СССР. За свой го обявяват не само в Сърбия и Русия. Македонците с радост разпространяват признанието му, че бащата на баща му е от Берово. Истинската фамилия на семейството му била Биковски, както споделя самия той в интервю, но нареждането на Тито за всички със сръбско самосъзнание я променя в сегашния ѝ вид.

Милош Бикович – Южен вятър, който го отвя в Русия

„Милош Бикович” означава касов хит!

На 32 години може да се похвали, че е стигнал звездите в бившия соц лагер. Публиката го обожава, външният му вид не го ограничава – може да играе и любовници, и хулигани, и легенди, а професионалният му късмет сигурно завиждат и ветерани!

Без да броим детската му изява като водещ и участията му в клипове на певици, първата си истинска популярност печели още преди 16 години с ролята на Небойша в сериала „Стижу долари” („Доларите идват”).

През 2010 г. Бикович влиза в кожата на футболната легенда Александър „Тирке“ Тирнанич във филма „Монтевидео, Бог те видео!” (Монтевидео, Бог те видя!) Истинската история на югославския национален отбор по футбол, който се класира за Световното първенство по футбол през 1930 г., стана най-касовия филм в Сърбия и на Балканите. Донесе на Милан първите големи награди и беше превърнат в сериал. Следн още няколко ленти, Бикович участва и в продължението „Монтевидео, видимо се!” (Монтевидео, до нови срещи!)

Година по-късно – през 2014та актьорът пробива на руския пазар със „Слънчев удар” на Михалков. Това е началото на оглушителния му успех, утвърден с Лед (2018), Преко ивице (2018) и продължението на „Кухня” – „Хотел „Елеон”.

На следващата година Милош Бикович се завръща у дома, за да снима култовия вече „Южен вятър”, в който играят Христо Шопов и Ивайло Захариев. След две години филмът също се превръща в сериал, където участват още няколко известни български актьора. Ъндърграунд историята става най-успешния сръбски филм на всички времена, но дори самият Милош Бикович не предполага, че това е стъпка към големия триумф.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Kažu da je dobar film 😳 #južnivetarfilm говорят неплохое кино 😳 #имелявашитачкифильм

Публикация, споделена от Miloš Biković (@bikovic) на

През 2019та той снима в цели четири филма и един сериал. В една от продукциите играе ролята на Йосип Броз Тито, но тази, която го превръща в звездата на най-касовия руски филм и най-скъпоплатеният актьор е на Гриша в „Холоп” (Крепостен/Слуга).

2020та обърка плановете на всички, но не и на Милош Бикович! Той отново стана Петър Мараш в „Южен вятър” – сериалът по историята. Получи рядката привилегия да изиграе легендата Муслим Магомаев в биографичния сериал и засне още една касова комедия „Хотел „Белград”.


Догодина го очакват снимките на още три филма – единият от тях е новият „Южен вятър”. Между всички кино-, телевизионни, театрални и рекламни ангажименти той отваря собствено анимационно студио в Белград, където да наеме таланти, за да… „стане световен лидер в създаването на кратко анимационно съдържание в рамките на 2 години.”

Момиче за най-желаното момче

И дори да е такъв амбициозен работохолик, един млад мъж винаги има нужда от страст в живота си. Разбира се, отчаяни фенки не липсват – като тази, кото си татуира дупето с образа му. Сръбската звезда обаче си избира момичета „по прилика”. Още е много далеч от мисъл за семейство, но пък никога не изтрива снимките на старите си гаджета в социалните мрежи.

Първата му голяма любов е актрисата Бранкица Себастианович. Двамата са заедно няколко години, всички си мислят, че ще се оженят, може би защото играят семейство в сериал. Бранкица иска да се пазят за първата брачна нощ и дори го обявява в интервю. Той изглежда е съгласен с нея, но връзката им приключва.

Година и половина господарка на сърцето му беше – Аглая Тарасова – партньорката му във филма „Лед”. С нея я свързва най-куриозното запознанство с кандидат-тъщата. Докато приятелката му търси начин да го представи на майка си, той получава покана за филм, където е любовник на Ксения Рапапорт – майката на Аглая.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Hvala! Спасибо! @hotelbeogradfilm U bioskopima širom Srbije od sutra (do 100 ljudi u sali, skoro pa VIP projekcije 😉)

Публикация, споделена от Miloš Biković (@bikovic) на


С манекенката София също ги свърза гореща близост. Тя получи епизодични роли в „Южен вятър” и „Хотел „Белград”, но историята им приключи. В комедията – поредно продължение на „Кухня” участие взе и Барбара Таталович – последната от красавиците, пометени от хлапашкия чар на Милош Бикович.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Это был замечательный вечер. Почти 4.000 человек увидели наш фильм #Балканскийрубеж. Аплодисменты длились около 20 минут. Публика оценила. Два года работы над этим проектом стоили того. Спасибо всем / Nezaboravno veče. Skoro 4.000 ljudi. Aplauz od 20 minuta. Dve godine rada na ovom filmu je krunisano ovakvim divnim događajem. Hvala. . #милошбикович #milosbikovic #barbaratatalovic #балканскийрубеж #balkanskamedja #белград #belgrade #премьера #спасибо #hvala

Публикация, споделена от Miloš Biković (@bikovic) на

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!

Ползвайки нашия сайт вие приемате и се съгласявате с правилата за неговото използване и информацията, която системата получава за вас Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close