You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Мирей Дарк: Тъжна любовна история по френски с щастлив край

Мирей Дарк: Тъжна любовна история по френски с щастлив край

Мирей Дарк си отиде обожавана от съпруг и изпратена с преклонение от Голямата си любов

Мирей Дарк си отиде на достойната възраст от 79 години. За младото поколение тя е една от гранд дамите на европейското кино, но по-зрелите я помнят от времето, когато беше сладка изкусителка, малко скандална, но никога – празноглава кукла. Всички до един я свързват с Ален Делон – единствената, която остана в живота му 15 години и сред малцината, спечелили безпрекословната му преданост…в емоционален план.
Мирей Дарк коя беше Жената в живота на Ален Делон
Мирей Дарк беше нежна красавица, стилна по френски, талантлива пред и зад камера, успешна. Господ й беше дал много, но в замяна поиска да се бори до кръв за най-важното. Никога не е била здрава, много трудно се добра до пълното щастие в любовта и въобще животът й прилича на низ от изпитания, достойни за филм.

Актрисата чака десетилетия, за да намери истинска топлина и семейно щастие. Ражда се след две пораснали момчета и човек би си казал, че е глезаната на тате. Уви! Майка й открито я пренебрегва, баща й е студен грубиян. По време на цялото си детство се чувства сама в пълната къща. Търпи ругатни и съскания, че е „захвърлена”. Научава причината, когато е много, много късно.

На смъртния одър на майка си разбира, че е плод на единствената нощ забранена любов в живота й. Мадам Габриел и мъжът й имали печелещ магазин, здрави момчета, но спели в отделни стаи. Влюбила се в матрос на име Едмонд. Била щастлива много, но не се решавала да захвърли постигнатото с толкова много труд. Било й мъчно за синовете Роже и Морис. С мъжа си, в крайна сметка, не живеела лошо.

Съпругът нямало как да не знае за измяната, но стиснал зъби и преглътнал предателството. Малко след като се родила морякът загинал в плен през 1945 година в Тонкин, Япония. Преди това измолил от бившата си любовница да види детето. Габриел отишла на оживена улица с бебето в ръце, а той минал с трамвая. Малко след това била публикувана вестта за смъртта му в местния вестник.

Докато мадам Габриел служела със сляпа вярност на мъжа си в опит да заслужи прошка, никой не знаел какъв тормоз изживява малката Мирей. „Баща” й е не просто груб – тайно й казва, че ще се обеси заради нея, ей така – пред очите й. Била на осем и със сълзи на очи го молела да не го прави. Тогава за първи път чула думата „захврълена”. От тогава-нататък започнала да се страхува, че ще я убие и ще я зарови при картофите.

Училището не било оазис за травмираното дете. Биели я, за да пише с дясната ръка, карали я да се чувства грозна и тъпа. В крайна сметка, на 20 години Мирей Егроз напуска родния дон и „изгаря” миналото си като дръзко избира името на най-смелото момиче, което Франция помни Жана д’Арк.

„Аз съм специална, такива повече няма”

Мирей се чувства неугледна, непохватна, с тяло на момче. Да бъде актриса обаче й се струва спасение – ще живее чужд живот непрекъснато, непрекъснато ще носи чужда кожа.

В Академията един преподавател обаче й вдъхва кураж, изумен, че сама не може да види всичките си достойнства. Младата актриса с изумление разбира, че това, за което била подигравана, всъщност дава повод за завист.
Мирей Дарк коя беше Жената в живота на Ален Делон
Започва да си повтаря: „Аз съм специална, такива повече няма” и отива да гони мечтата си в Париж.

Париж – светлини и сенки

Докато се опитва да намери работа, разхожда кучета, сервира, слугува по частни домове. Живее с Ан-Мари – съквартирантка, бедна провинциалистка като нея. Докато Мирей Дарк опитва да учи и да пробие, дружката й намира доста по-лесен начин да се измъкне от бедността. За капак – две нейни съседки се оказват проститутки!

Една вечер едната от „професионалистките” я моли да я придружи. Имала клиент, който обичал да бъде наблюдаван по време на сеанс. В същото време с Ан – Мари се случил ужасен инцидент, който изисквал „Бърза помощ”. Гладната Мирей не разбрала как приела офертата на съседката, как помогнала на приятелката си…На другия ден родителите на Ан-Мари я отвели обратно у дома, в провинцията, а начинаещата актриса спечелила първия си хонорар като статистка.

Била отведена в имение за сеанса на съседката. Мислела, че ще учи роля, докато другите се забавляват. Преживяла обаче истински шок. Едва се измъкнала от имението.

Клиентът я настигнал и след като се убедил, че наистина не е нощна пеперуда, предложил да я откара. Двамата започнали да се виждат само като приятели. Благодарение на него научила светски обноски, попаднала в кръга на Жилбер Беко и от там – в артистичните среди на Париж.

Когато ти е писано…

Мирей Дарк започва да играе в театъра – първо малки роли, после по-сериозни. След това получава покана за киното. Името й се нарежда до това на Луи дьо Фюнес и Жан Габен. С „Високият рус мъж с черната обувка” се превръща в икона и провокира истински скандал. Героинята й носи рокля на Ги Ларош с гол гръб…твърде гол.
Мирей Дарк коя беше Жената в живота на Ален Делон
Мирей Дарк вече има пари, слава, апартамент с гледка към Айфеловата кула. И за любовници дошло времето, но никого не допуснала до сърцето си. Париж бил в краката й, но зад маската на изкусителка се криело диво, непохватно, лошо момиче от Тулон.

Един ден, в самолета за Мадрид, до нея седнал…Той. Красив, с опасни сини очи, малко безцеремонен и много желан – самият Ален Делон! Двамата си разменят любезности, а на сбогуване той й подарява гривна от слонова кост. Пита е къде е отседнала и явно, че искал да я види отново.

Мирей Дарк обаче била смутена. Всеки филм на Ален Делон бил събитие, в списанията непрекъснато разказвали колко щастливо женен мъж бил. Имал перфектно малко момченце на две. „Не – помислих си аз – такъв човек не ми харесва – прекалено зает, прекалено красив, твърде заможен. Нищо не може да ни свърже”

Още щом пристигнала в Мадрид сменила хотела си, но животът има други планове за нея.

МъжЪТ

С Ален Делон се видели две години по-късно. Той наистина я потърсил в Мадрид, тя пък се правила на безразлична. Двамата обаче били поканени в общ проект и Рим се превърнал в Градът на любовта.

Разведеният Делон бил свободен да се отдаде на нов романс. Принадлежели си духовно и физически, били неразделни.
Мирей Дарк коя беше Жената в живота на Ален Делон
„Бях толкова щастлива! Непрекъснато си казвах: това не е сън, ти си в най-красивия град в света до най-красивия мъж и за пръв път не се страхуваш да обичаш, за първи път мечтаеш, че това усещане има бъдеще. Това е невероятно. Ново. Странно е.”

Ален Делон има любовница в Париж, синче, което отначало не харесва заместницата на мама, милиони обожателки. Мирей Дарк обаче е друг тип жена. Двамата не се превръщат в жертви на любовта, умеят да обичат, без да смятат, че другият може да им принадлежи.

Двамата купуват имение във френската провинция. Мирей Дарк го превръща в истински дом. Ален Делон на шега казва на сина си, че той е шефът и той дава нареждания. Хлапето моментално изрича: „Ти, Мими, марш навън!”

Актрисата и тук показала мъдрост – не притеснявала момчето с ласки и майчинско поведение. Гледала да се сприятели с него и дори не спяла с любимия в една стая, докато им гостувал.
Мирей Дарк коя беше Жената в живота на Ален Делон
Когато бащата и синът започват дългогодишна битка, тя вече е спечелила войната за сърцето на Делон-младши. След раздялата с баща му той до сетен дъх я смята за своята мащеха и скъпа приятелка:
„Мирей беше катализатор за любов, духовен човек, забележително смела, нежна и оптимистична. В живота си тя мина през големи изпитания и ги преодоля с благородство и висок дух.“

Ален Делон рядко е съгласен със сина си на младини, но тук подкрепя думите му: „Имах пълното съзнание за любовта, която тя ми дава. Да те обича Мирей – страстно и безусловно – е невероятен късмет, който не всеки е имал в живота си.”

Той цени в нея свободата, която му дава, разбирането, подкрепата, предаността. Двамата мечтаят за свои деца, но многобройните й ангини като дете, съсипват сърцето й. Няма да може да износи дете, а Делон не ще и да чуе за осиновяване. Една тежка сърдечна криза я принуждава да се оперира. Любимият я до нея и се грижи, доколкото може. Мирей Дарк обаче дочува за поредния му романс със старлетка по време на снимки.

Прикована на легло, на 45, сама, без самочувствие намира кураж да го отпрати. Тя е много болна и безсилна, но го обича твърде много, за да го задържи, влюбен в друга. За Ален Делон краят е съсипващ – прекалено много държи на нея. С дни се терзае, но продължава да живее.

Краят не е край

Раздялата с Голямата любов за Мирей Дарк означава всичко, но не и край. Своенравният Делон не винаги е ласкав за жените в живота си, но нея боготвори. Грижи се за нея, когато катастрофира тежко и актрисата отново е на прага на смъртта. Намира си прекрасна млада жена и му се раждат деца, но за Мирей винаги има място в живота му.
Мирей Дарк коя беше Жената в живота на Ален Делон
Двамата още снимат заедно, играят на сцената и са си близки като стари бойни другари. Докато Делон изживява бури в семейството, Мирей Дарк отново намира любовта на зряла възраст. Писателят Паскал умира от тежка болест и тя остава сама.

Тъжното момиче от Тулон вече е жена без възраст. Изживяла е две големи любови, простила се е завинаги с мечтата да бъде майка. Вече отдавна не е сексимвол, а сериозна актриса. Животът най-после е готов да продължи с красивите изненади…

Архитектът Паскал Депре е подаръкът от съдбата. „Вече бяхме шейсет, когато се оженихме. Досега не мога престана да се удивявам – откъде у сърцето има такива безгранични възможности, такава гениална способност да умре, да възкръсне и отново да обича!”
Мирей Дарк коя беше Жената в живота на Ален Делон
Последните години двамата живеят в хармония и тежка битка със здравето й. В крайна сметка борбеното сърце на Мирей Дарк не издържа. „Тя заспа … след година на страдание и борба. Тя обичаше живота толкова много и живееше с любов“, написа съпруга й. Той беше подкрепен от близките им хора и Ален Делон, дошъл да се сбогува с жената, която му даде най-много любов.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!

Ползвайки нашия сайт вие приемате и се съгласявате с правилата за неговото използване и информацията, която системата получава за вас Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close