You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Модерен дом за нестандартни родители: Пързалка в хола

Модерен дом за нестандартни родители: Пързалка в хола

Модерен дом възкресява детските мечти

Модерен дом, в който детските фантазии оживяват, се превърна в истински хит Без значение на колко сте години, можете да възкресите мечтите си. За това свидетелства и този украински апартамент, който се простира на две нива в историческата сграда, построена през 1917 г. Тук вместо стълби, преминаването от горния към долния етаж става чрез детска пързалка.

Модерен дом за нестандартни хора
Модерен дом за нестандартни хора

Новите собственици искали техния дом да запази част от историческия дух на дома, но и да зарадват своите гости при всяко посещение. Един от начините, по които са постигнали „wow“ ефектът, е чрез инсталиране пързалка, която свързва двете нива. Новият апартамент всъщност е съчетание на два отделни апартамента, които архитектурното студио, по искане на новите собственици реорганизира и обединява в един съвсем нов начин. Двете жилища все още пазят индивидуалните си черти, но в същото време обединяват общите помещения на долния етаж, като на второ ниво е запазено личното пространство—спалните, банята, работната стая. А достъпът между първото и второто ниво се осъществява чрез пързалка.

dom

Холът, трапезарията и кухнята са намерили своето място на първия етаж, където се помещават и детските стаи, а на втория етаж е разположена спалнята на родителите, работната стая и втората баня. Старото местоположение на стълбата е било визуална пречка в основата, така че тя е преместена в кухнята, като умело се скрива в помещението чрез допълнителна стена с вградени кухненски шкафове.

dom 2

Апартаментът е подреден в съвременен стил, комбинация от пастелни, релаксиращи и светли тонове. Архитектите препоръчват мебелите да бъдат изработени от светло дърво, което да е в хармония с интериора в бяло и сиво. При ремонта на помещенията са отворени и редица нови прозорци и врати в стените на долния етаж и тавана на горния апартамент, като целия интериор през деня е облян със силна дневна светлина.

dom 11

Освен пързалката, която внася забавна черта и напомня на безгрижните детски дни, особено впечатляващ елемент е вътрешната вертикална градина, разположена на стената до хола, покрай която преминава и пързалката при бързото спускане от горния към долния етаж на този модерен и творчески подреден дом. С вертикална градина, която изпълнява и функцията на преграда между кухнята и хола, същевременно се попълва и иначе безличната стена.dom 12

dom 17 dom 18 dom 19 dom 20 dom 21 dom 22 dom 23 dom 25 dom 29 dom 30 dom 31 dom 45

 

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!