You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Молитвата, която всеки добър родител казва за детето си

Молитвата, която всеки добър родител казва за детето си

Ние често се уповаваме на Бог, когато искаме небесна закрила за децата си

Молитвата, която публикуваме е откъс от книгата „Алманах на майката“ от Маргьорит Кели. Тя може да бъде произнасяна не само в трудни моменти, но и всеки път, в който ние искаме децата ни да бъдат закриляни. Посланието се отнася и до това, да намерим най-удачния начин да възпитаваме своите наследници, да бъдем достойни родители и да оставим хубав пример в тях.

mplitva

Ето го и текста:

Господи, помогни ми да предам най-доброто на децата си, не играчки или пълен гардероб с дрехи, а най-доброто от мен самата, да бъда грижовна към тях и в хубави, и в лоши дни.

Научи ме да приемам децата такива, каквито са, независимо от това какво ще правят те за в бъдеще. Научи ме да слушам какво говорят, защото само така и те мен ще ме слушат, да ги насърчавам да следват своите цели, а не моите, и да се смея и споделям радостите им заедно с тях.

Позволи ми да изградя дом, в който властват уважение и почтеност, и който е изпълнен с щастие. Позволи ми да наследят от мен достатъчно смелост да бъдат себе си, достатъчно независими да се грижат сами за живота си, както и да вярват в силата, която е над тях и техните възможности.

Нека съумея да намеря начин да ги дисциплинирам без да ги подценявам, да им помогна да придобият красиви маниери. Да им дам да разберат, че ние винаги ще сме безкрайно близки, независимо от това какво правят.

Помогни ми да се грижа правилно за тях, когато им осигурявам облекло, храна и джобни пари. Нека те им доставят радост, а не да бъдат самоцел. Да бъда умерена в това и да ги насърчавам винаги да помагат на околните.
Накрая искам да помоля, да успея да подготвя така добре децата си, че да ги пусна без страх да вървят по своя път, който те са избрали.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!