You are here
Home > Lifestyle > Наистина ли сте си купили маркова чанта? (7 признака, че са ви пробутали менте)

Наистина ли сте си купили маркова чанта? (7 признака, че са ви пробутали менте)

Подходете към покупката на маркова чанта като към покупка на кола – огледайте я добре преди да платите

Всички знаем, че качеството струва пари. Много пари! Малцина биха се примирили с неудачната покупка и никой, ама никой не обича да бъде лъган. Затова послушате специалистите, които ви казват: „Купувайте маркова чанта, както бихте купили кола!”

Посланието между думите е да огледате много добре покупката си. В началото всички стоки изглеждат добре – лъскави, с атрактивен дизайн и моден релеф. После лъсва грозната истина…

За да не се окажете измамени дори от търговци с реноме, научете се да разпознавате марковата чанта от ментето по тези седем признака:

Внимание към детайлите

Всяка маркова чанта струва маса пари, но срещу това получавате не само усещане за лукс, но и прецизност в изработката. Никакви гриви шевове, липсващи или скъсани конци – детайлите се правят на рака и компромиси с марката не се допускат.
original-mente

original-mente-2

Аксесоарите не са дреболия

Ципове, дъжки, нитове и всевъзможни дреболии – на тези неща оригиналните производители обръщат специално внимание. Изработват ги прецизно и често оставят щампа, за да докажат оригиналност на продукта.
original-mente-3
Например, на чантите Hermes има щампа Hermes Paris made in France, ще видите и малка буквичка, година на производство и сребърен номер.

Материал
original-mente-4
Известните марки почти никога не използват груба кожа. Избират качествени материали, а повърхността трябва да е гладка, без петна и драскотини. Това е причината марковите чанти лесно да се огъват и възстановяват моментално формата си.

Марката

original-mente-5
Докато търсите дреболиите, не пропускайте най-важното – името. Ако забележите подозрителен шрифт, неравни букви или грешка, не търсете повече детайли – това е просто менте!

Сериен номер
original-mente-6
Серийният номер е най-важният признак. Оригиналните производители го слагат така, че да не се маха и преправя лесно. На ментетата слагат просто стикери.

Опаковка
original-mente-7
Запомнете, марковите изделия вървят със специално направена за тях опаковка – достатъчно скъпа и винаги безупречна. Всеки отделен аксесоар се опакова отделно и никога не се подарява!

Характерното за марката

Преди да отидете до магазина предварително се позаинтересувайте за отличителните белези на марката. Всеки бранд си има характеристики.
original-mente-8
Например, на оригиналния модел Prada никога няма силно контрастираща подплата: изборът на цвят на кожата е един от отличителните белези на корпоративна идентичност. А марковата подплата Dior е ярко червено с втъкано лого. Натрапчивият блясък трябва да ви действа като аларма: това не е маркова чанта, а менте!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!