You are here
Home > Хоби и ТВ > Най-красивите плажове на Тасос, които трябва да посетите

Най-красивите плажове на Тасос, които трябва да посетите

Известно е, че Тасос има толкова много плажове, че наистина е трудно да ги изброите

Островът е място, където всеки ще намери това, което иска — от пясъчни дюни до скалисти кътчета, и от градски до диви плажове, Тасос е място, където всеки ще може да се радва на естествената красота и тюркоазно чистата вода.

Тасос е известен с красивите си плажове
Тасос е известен с красивите си плажове

Ако сте любители на пясъчните плажове това са десет от тях, които не бива да пропускате:

plaj 1

1. Paradise beach — Разположен на 30 км от Потос, този плаж съвсем оправдано носи името „Рай“. Дребният пясък и плитки води го правят чудесно място за почивка, ако имате малки деца.

plaj 2

2. Marble или Saliara beach — Разположен на 4 км от Макриамос, този плаж е наистина различен от всички останали. Целият бряг е покрит с бели камъчета, които правят водата да изглежда, че ли се намирате на някой екзотичен плажа.

plaj 3

3. Makryammos — Той се намира на 2 км от Лименас и е единственият плаж, на който трябва да платите такса за вход. Има увеселителен парк, басейни и е място, където децата ще могат да прекарат ден, изпълнен с много забавления.

plaj 4

4. Golden Beach — Разположен на 40 км от Потос, но въпреки дребния пясък и красивата вода, този плаж разполага и с редица ресторанти и кафенета, където можете да се насладите на вкусната морска храна.

plaj 5

5. Aliki — Този плаж се намира на 20 км източно от Потос. Според мнозина това е най-красивия плаж на острова, така че е много трудно е да се намери място тук, особено през август.

plaj 6

6. Psili Аmos — Разположен на 7 км източно от Потос, този плаж е смесица от много фин пясък и големи скали. Лявата страна на плажа е много по-красива от дясната, а ако решите да го посетите, имайте предвид, че водата е малко по-хладна отколкото на останалите плажове.

plaj 7

 

7. Pachis — Разположен на 10 км от Лименас, този плаж е чудесно място за тези, които искат да прекарат деня под естествената сянка на някой от огромните борове. Плажът също така е и чудесно място за почивка с деца.

plaz 8

8. Atspas — Този плаж се намира на 7 км от Лименас и е разположен по-ниско в сравнение с другите плажове. Ако имате достатъчно късмет, може би ще видите октоподите като плуват в близост до скалите.

plaz 9

9. Notos — Намирайки се само на 1,5 км от Потос, този плаж доскоро бе почти непознат за туристите. Пътят до там е много стръмен, а плажът е наистина малък, така че, ако няма много туристи, ще имате чувството, че имате плажа само за себе си.

plaz 10

10. Trypiti — Разположена на 2,5 километра от Лименас, тази огромна плажа ивица е място, което ще се хареса на всички, които искат да плажуват на по-скалист терен.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!