You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Направено от любов: Десетте най-луди постъпки, които историята помни

Направено от любов: Десетте най-луди постъпки, които историята помни

Всяка любов е различна, но има и такава, която може да вдъхнови филми и върне надеждата на обезверени

Независимо какво говорят циниците, има любов! Ще я намерите не само на кино, в книгите или във вечните балади. Хората се обичат и ще го правят до последен дъх, някои от тях – до лудост.

Поколенията помнят големи, изключителни жестове в името на сърцето. Някои обаче са равносилни на безумие и точно заради това – вдъхновяващи. Десет от тях ще върнат усмивката на тези, които са се уморили да чакат щастливия край на историята си, вярват от woman-onthe-top.net:

Дъжд от рози
Rain of Roses - CXap-1eD - normal
Момиче от Бразилия излязло на разходка по време на дъжд. Навън валяло, но вместо капчици от небето се посипали червени рози. Тежали общо 100 килограма и били поръчани от нейния любим, който искал да й направи признание.

Любов – новина №1 от Пикадили
piccadilly-circus-926802_1920
Чиновникът от Лондон вложил всичките си спестявания, за да направи незабравимо обяснение в любов. В рамките на 4 часа на всеки 2 минути – нежните му думи се публикували на светлинните табла на Пикадили.

Пеш от Мароко до Италия
maroco
Италианката Виктория отишла на почивка в Мароко. Освен екзотика срещнала млад французин – Паскал. Той се влюбил в нея от пръв поглед, но веднага след като почивката свършила, момичето си отишло у дома. Паскал бил готов на всичко, за да докаже чувствата си и заминал за Италия пеш. Вървял е 2700 километра и износил седем чифта обувки. Струвало си е усилието: Виктория се е съгласила да му стане съпруга.

Престол за Голямата любов
crown
Той е бил крал само 326 дни, но срещата с един обикновена и дори – не красива, американка преобърна целия му живот. Той толкова я обичал, че решил да свърже живота си с нея на всяка цена. Абдикирал, семейството му обърнало гръб и никога не видял родината си. Дълго скитали по света, накрая се установили до Булонския лес, далеч от любопитни с едно желание – никой да не ги безпокои. Той е Едуард VIII, тя – Уолис Симпсън. Казват, че са загубили много, но със сигурност не им е липсвала любов.

Серенада под сирената на Бърза помощ
traffic-lights-49698_1920
Изобретателен италианец отвлече линейка, за да направи серенада под прозорците на своята любима. Съседите обаче някак не оценили тази идея и се обадили в полицията. Когато го попитали – защо е откраднал точно този автомобил, казал , че му трябвал съпровод, защото не можел да свири.

Бягство в планината
cave-828604_1920
19-годишен китаец от глухата провинция се влюбил. Лошото за близките му обаче било, че обичал вдовица, десет години по-възрастна от него. Опитали да му попречат, но бил твърдоглав. Семейството, роднини, съседи ги отхвърлили. От отчаяние младежът помолил избраницата си да отидат в планината. Тя изненадала всички и се съгласила. От тогава минал половин век, а те живели щастливо, макар и в изолация.

Портрет от цветя
poppy-665815_960_720
Романтиката не е патент само на мъжете. Американка посветила 245 от утрините си да сади цветя в двора на любимия. Един ден той се събудил и видял през прозореца си своя портрет от цветя.

Море от червени рози и една целувка
red-698643_1920
Художникът Нико Пиросмани видял на афиш портрета на танцьорката Маргарита да Север. Влюбил се и посетил спектакъла й. След представлението не мислил дълго, а се решил на крайност – разпродал имуществото си, за да купи всички цветя в града. Според легендата, виждайки морето от рози пред дома си, красавицата целунала пламенния си ухажор.

Нарушител на закона
frustrated-961707_960_720
Младеж на име Колин бил безпаметно влюбен в жена, която работила като автоинспектор. Тя не забелязвала интереса му и той решил да й направи впечатление като…нарушава системно закона. Постоянно паркирал не където трябва, а неговата Дорис постоянно му съставяла актове. В крайна сметка нещата се получили – от глоба на глоба станали законни съпрузи. Е, преди това Колин платил дължимото като пари и бил принуден да извърши над 100 часа обществено полезен труд.

Любов като на кино

В навечерието на 8ми март, от „Рафаело” провели интересен експеримент. Опитали да вдъхновят мъжете да бъдат по-инициативни и романтични. Намерили обаче някой, който надминал очакванията им и резултатът бил този:

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!