You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Направи си сам: Страхотни играчки от „жълтата кутийка” на Kinder Surprise

Направи си сам: Страхотни играчки от „жълтата кутийка” на Kinder Surprise

От всичко може да се направи играчка – дори от това, което е останало от любимия Kinder Surprise

След голямото сурвакане на децата сигурно на много от вас са се натрупали жълтите кутийчици от Kinder Surprise. Когато бяхме малки, предприемчивите ни майки ги превръщаха в мини-портмоненца за врата. Днес малцина го правят, но вие сте хората, които трябва да научите децата си на пестеливост, предприемчивост и идейност.

Имаме предвид, че вместо да хвърляте „жълтъка” на Kinder Surprise, може да направите от него чудесна играчка. Вече знаете как се прави кендама /билбоке/, но възможностите ви са много повече.
Ако искате да си направите сами играчка „от нищо нещо”, се нуждаете от минимум сръчност и време и помощник – дете в предучилищната група:

Зоопарк с помощта на пластилин и боички

Няколко пръчици от любимия пластилин, акрилни бои и декоративни очета, ще превърнат жълтата кутийка от Kinder Surprise в симпатично животинче. Дори няма нужда да правите нищо, просто бъдете до детето и го оставете само да си направи зоопарк със зайчета, прасенца, пингвини, пингвини или поне – миньони!
Направи си сам играчки от кутийки на киндер сюрприз

Направи си сам играчки от кутийки на киндер сюрприз

Направи си сам играчки от кутийки на киндер сюрприз
Симпатягите на Дру и Гру ще оживеят на собствената ви полица, спретнати в любимите им джинсови панталонки!
Направи си сам миньони от кутийки на киндер сюрприз

Кошер

Можете да направите голяма кошер от Kinder Surprise със собствени ръце, с който детето ви ще се заиграва лесно. Освен това ще ви е необходим ръкав или картон, боя, конец и още няколко аксесоара.

Пчелите могат да бъдат различни. Как да ги направите, зависи от това, което имате под ръка. Лентите върху тялото на пчелата могат да бъдат направени от „пухкава“ декоративна тел, черен конец или тънка цветна лента, както и нарисувани с акрилни бои или маркер.
Залепете очите върху кутийката с пластилин или лепило, или ги нарисувайте. Крилата се правят от хартия, пластмасова папка или жица.

За да направим пчелна пита, към която тогава връзваме пчелите, трябва да направим пръстени с еднаква ширина – най-добре от картоненото руло на тоалетната хартия. В центъра, поставете 5 парчета, след това ред от 4 парчета отгоре и отдолу, след това – три, залепете го с Ц200 или го закрепете с телбод. Най-накрая трябва да го оцветите с жълта боя.

Направи си сам играчки от кутийки на киндер сюрприз

Плетени играчки

Това занимание вече не е за деца или поне не за такива, които не знаят още да плетат. Плетените играчки обаче ще са добър повод да го научите, да правите заедно такива или по-атрактивни мартеници.
Освен това, ще ви трябват тънки нишки или филц, както и изкуствени очи, направени от пластмаса или мъниста.
Направи си сам плетени играчки от киндер сюрприз

Направи си сам плетени играчки от киндер сюрприз
Получените играчки са също толкова мили като тези, които децата ви са открили в Kinder Surprise. Разликата обаче е, че в тях е вложена много любов и не струват почти нищо!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!