You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Не е едно и също да изпратиш червено, жълто, лилаво сърце: Значение на емотиконите

Не е едно и също да изпратиш червено, жълто, лилаво сърце: Значение на емотиконите

Сърчицето в емотиконите може да бъде с различен цвят и графичен облик, но всичко това не е никак случайно!

Всеки знае, че розите в различни цветове имат различно значение. Червената, например, означава любов, а жълтата – изгаряща ревност или приятелство, бялата – чистота на намеренията и чувствата. Същото се отнася и за емотиконите, дори да изобразяват едно и също нещо.

Червено сърце

Това сърце се смята за най-романтичното и най-важното. Има специално значение само когато някой ви го изпрати за първи път и след това загуби очарованието си. Когато го лепват при всяко съобщение, това червено сърце спира да бъде толкова „уау“, нали? Може да бъде изпратено и като „подкрепа“ на приятел или някой, който ви интересува.

Оранжево сърце

Това е сърце, изпратено от страхливци! Обикновено се изпраща от момчета, когато се страхуват да изпратят червено сърце и предпочитат да изберат оранжевия цвят. Никой не го изпраща случайно и няма друго значение освен гореспоменатото.

Жълто сърце

Жълтите сърца често се използват между членове на семейството, приятели и романтични връзки, които се преместват на приятелска територия. Този емотикон е чудесен за изпращане на майка ви за Деня на майката или когато трябва да отговорите на съобщението на баба си. Чудесно е за всички приятелски и семейни отношения.

Зелено сърце

Въпреки че в началото може да си мислите, че това сърце е свързано с любовта към природата или защитата на околната среда, това не е така. Обикновено се изпраща, когато пишете на някой, с когото не сте се чували отдавна, например в края на съобщение: „Хей, знам, че не сме се чували от известно време, но …“

Синьо сърце

Хората възприемат това сърце като „мъжко“ , заради цвета, който приписват на момчетата. Значението, което има, е много по-дълбоко. Изпраща се до онези, които имат специално място в сърцето ви, до хора, на които държите малко повече, до онези, за които не можете да спрете да мислите … Това сърце трябва да бъде запазено за хора, без които не можете да си представите живота.

Не е едно и също да изпратиш червено, жълто, лилаво сърце: Значение на емотиконите

Лилаво сърце

Лилавото сърце се смята за страстно сърце. Когато сте разгорещени и наистина искате да видите някого, това е сърцето, с което можете да го кажете. Разбира се, тъй като значението на цветовете не е известно на всеки, не е чудно, че понякога се появява в семейната група на социална мрежа, в която си общувате.

Черно сърце

Пълната противоположност на червеното сърце е черно. Използва се, когато искате да изразите тъга или в контекст, когато се използва черен хумор. Това е свързано и със ситуации, в които искате да кажете, че сте емоционално изтощени.

Бяло сърце

Излагам сърцето си на показ или имам най-чисти помисли и намерения в отношенията ни.

Разбито сърце

Това е повече от очевидно какво означава. Когато някой разбие сърцето ви или ви разочарова с някое от своите действия или думи, изпратете това емоджи и ще бъде ясно посланието към него. Използва се и в ситуации, когато човек много ви липсва и в момента не е близо до вас.

Сърце като удивителен знак

Това е сърцето, което ще изпратите на човека, на когото изпращате съобщения, за да му съобщите, че сте развълнувани от нещо, което очаквате, като например пътуване заедно, ходене на кино … Използва се, когато искате да покажете вълнение относно дадена идея. Можете също да го изпратите, когото искате да покажете нетърпението, с което очаквате следващата среща.

Две сърца

Любовта е във въздуха! Тези сърца трябва да показват, че се грижите за този човек по малко по-различен начин. Те са чудесни за ситуации, когато тепърва започвате да се виждате с някого и когато очаквате нова среща. Те могат да имат и по-дълбоко значение, когато ги изпращате на хора, които познавате отдавна – например „ти и аз завинаги“.

Две сърца, които летят

Когато вие и любимият ви сте на една и съща вълна по отношение на връзката си или когато имате едно и също мнение за нещо важно – този емотикон е създаден за такъв контекст.

Сърце, което вибрира

Това е актуализирана версия на общото червено сърце. Когато кажете на някого за първи път, че го обичате и изпратите просто сърце, това е чудесно начало и това е сърцето, което можете да изпратите по-късно, което ще покаже, че любовта към другия ви разтреперва от глава до пети.

Сърце, което расте

Значението зад това сърце всъщност е много лесно за разбиране. Нарастващото сърце означава точно това – че любовта ви към някого расте. Когато искате да кажете на някого, че връзката ви е отишла една крачка по-напред или че обичате някого все повече и повече, с всеки ден, това е точният емотикон. Използва се и в хумористичен контекст – например, когато най-добрата ви приятелка ви изненада и искате да ѝ благодарите. Накратко, това сърце е чудесно за всички ситуации, когато чувствате, че сърцето ви ще изскочи от щастие.

Сърце, което свети

Когато искате да кажете на някого, че го обичате, че се грижите за него и го оценявате, но без никакви романтични последици, това е сърцето, което би било подходящо за такива ситуации.

Сърце, прободено със стрела

Смисълът на това сърце е, че сте се влюбили или че сте влюбени. Обикновено се добавя към описание на снимка с ново гадже!

Сърце с панделка

Смисълът на емотикона е, че харесвате някого и искате да му дадете сърцето си. Това сърце е чудесно за ситуации, когато искате да превърнете една връзка, която не е романтична, в романтична.

Сърце в кутия

Това е най-малко популярното сърце, макар да означава, че чувствата ви са специален и пазен дар за човека, на когото го изпращате. Никой обаче няма да го разбере, затова изпратете друг от гореизброените емотикони.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!