You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Не иска да си играе само: 10 признака, че вашето дете е разглезено

Не иска да си играе само: 10 признака, че вашето дете е разглезено

Разглезеното дете е кошмар за родителите и околните, но нищо не е непоправимо, ако го „хванете” навреме

Все по-често сред съвременните родители и педагози стои проблемът наречен „хиперактивност”. Психолозите обаче предупреждават – не бива да се бърка хиперактивното с…разглезеното дете. Едното е диагноза, другото – грешка във възпитанието!

Разглезеното дете е истински кошмар, който расте като снежна топка. Този проблем обаче е напълно разрешим, ако се мобилизирате и не пренебрегнете проблема навреме.

Ето основните десет признака, които ще ви подскажат, че си имате работа с разглезено дете:

1. Постоянно има пристъпи на гняв

Това е един от най-честите признаци, по които може да разпознаете разглезеното дете. Не спира да плаче, независимо дали сте у дома или в обществото.

2. Никога не е доволно

Разглезените деца често не могат да получат удовлетворение от това, което имат. Ако видят, че някой друг има нещо по-хубаво, те веднага ще поискат и това.

3. Не помага

Никое дете не иска да чисти, но когато навърши 3 години, детето трябва да има желание да помага с по-малки задачи – като прибиране на играчките и събуване на обувките.

4. Опитва да контролира и манипулира възрастните

Разглезените деца често не правят разлика между техните връстници и възрастните. Те очакват, че всички ще ги слушат по всяко време.

5. Постоянно ви засрамва в обществото

На всяко дете му се случва да направи сцена на публично място, но това е веднъж или два пъти, но когато го прави целенасочено само за да получи внимание, тогава ситуацията е различна.
razglezeni
6. Не иска да споделя

Един от най-трудните моменти за децата е споделянето. Без значение какво трябва да споделят, малките дечица рядко могат да го направят. Но когато вече навършат 4 години те трябва да имат желание да споделят своите играчки със своите приятели, братя или сестри.

7. Трябва да молите

Родител или настойник е фигура с авторитет и трябва да бъде слушан, когато той / тя поиска нещо. Не бива да молите детето – просто трябва веднага да ви послуша.

8. Игнорира ви

Никое дете не иска да чуе думата „не“, но не бива да ви игнорира, когато говорите.

9. Не иска да играе само

Когато детето навърши 4 години, трябва да има желание и воля да си играе само за определен период. Необходимостта от родител или някой, който може да играе само демонстрира желанието за внимание.

10. Иска подкупи

Родителите не бива да подкупват детето, използвайки пари, играчки, храна или нещо друго, за да накарат детето да направи нещо.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!