You are here
Home > Cherchez la femme > Кариера > Не се концентрирате лесно и закъснявате със задълженията си? Решете проблема с помощта на проста техника

Не се концентрирате лесно и закъснявате със задълженията си? Решете проблема с помощта на проста техника

Когато става дума за производителност, водеща до добре свършена работа, добрата организация и фокусът са ключови

Всички знаят, че концентрацията е ключът към успеха, но тя става нестабилна поради много причини. Понякога е трудно да свикнете с нов начин на работа (например работа от вкъщи по време здравословен проблем), понякога имате твърде много работа, а понякога липсата на концентрация се дължи просто на стрес или е свързана с психични проблеми . Но каквато и да е причината зад това, трябва да знаете, че винаги има решение и то идва под различни форми за различните хора.

Една от тези форми е техниката Pomodoro, създадена в края на осемдесетте години от италианския студент Франческо Чирило. Неговата цел била да придобие възможно най-голяма концентрация за учене, а за това му помагал кухненски таймер във формата на домат (на италиански: pomodoro), благодарение на който техниката получила името си. След като тази техника промени начина му на учене и ефективност, Сирило реши да напише книга за всичко, което научи, и днес техниката му се използва по целия свят за постигане на по-добра организация и по-добри резултати.

Техника помодоро за концентрация

Как изглежда техниката Pomodoro?

Първата стъпка е да изберете конкретна задача. Може да е пренареждане на гардероба ви, премахване на вещи, от които не се нуждаете, готвене или учене за изпит. След като изберете задача, ще навиете таймера за 25 минути и през този период ще можете да правите това, което трябва, без прекъсване. Така че без телефон, проверка на имейли и социални мрежи, почивки за кратко хранене или приготвяне на чай. Когато изтекат 25 минути, направете 5-минутна почивка, протегнете се, танцувайте на любимата си песен, разходете се или направете нещо друго, което ви отпуска.

След това следват още 25 минути и когато направите 4 повторения по 25 минути, ще имате 20 до 30 минути почивка. Ключът към всичко това е да останете фокусирани, напълно фокусирани върху задачата и да изключите всички потенциални разсейващи фактори като интернет, звуци от мобилен телефон, известия и други подобни. Всичко, от което се нуждаете за техниката Pomodoro, е таймер, химикал и хартия, за да запишете колко кръга сте направили, за да знаете колко време ви е необходимо за конкретна задача.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!