You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Нещата, които трябва да предвидите, когато се омъжвате отново, а вече имате деца

Нещата, които трябва да предвидите, когато се омъжвате отново, а вече имате деца

Сложно нещо е да създадеш ново семейство, когато вече си майка и трябва да се погрижиш за чувствата на всички

Сключването на брак след развода не е рядкост, дори и за хора, които вече са родители. В много случаи двама души се женят повторно и имат деца от предишни връзки. Проблемът е, че малчуганите не винаги разбират причините за развода на родителите си или защо и двамата решават да се оженят повторно. За тях това може да изглежда като ужасна идея.

Ако сте родител и вие и бившият ви партньор планирате да се ожените повторно, важно е да намерите начин да помогнете на децата си да се справят със създаването на ново семейство. Трябва да бъдете техен помощник, за да се приспособят към новата ситуация по положителен начин. Ето някои неща, които трябва да имате предвид в такива случаи.

Водете новите отношения спокойно

Новите връзки винаги са вълнуващи. Чувствате се пълни с надежда за новия си партньор и може би дори започнете да мислите за бъдещето си заедно. Тези чувства са обясними, но не забравяйте, че децата ви може да са чувствителни към проблема. Връзката трябва да се развива с по-бавни темпове, дори ако чувствате нужда да бързате. Запознайте децата си с новия си партньор в момента, в който връзката ви стане сериозна. След като се запознаят, оставете децата и партньора ви да се опознаят и да се свържат, преди да вземете решение за нов брак. Важно е да се убедите в личните качества на новия си любим, но и в неговата бдителност и отдаденост.

Обсъдете „логистиката”

Говорете с новия си партньор за това какъв би бил животът във вашия дом, след като се ожените. Вашият ежедневен режим, домашни правила, правила за дисциплина – всичко това е важно да вземете предвид, преди да се ожените повторно. Говорете за стила на родителство във връзка с конфликти, които могат да възникнат с вас или родителите на други деца. Финансите също са важна част. Разходите, които ще имате, трябва да бъдат споделени, така че е добре да разрешите този въпрос, за да няма недоразумения.

Нещата, които трябва да предвидите, когато се омъжвате отново, а вече имате деца

Без очерняне

Никога не е добра идея да се говори лошо за другия родител пред децата. Това може да бъде мъчително преживяване за тях и също така може да повлияе на чувствата им към другия родител. Те също могат да се противопоставят на повторния брак с нов партньор. Без значение какво чувствате към бившия си партньор, бъдете спокойни пред децата. Ако трябва да изразите чувствата си, направете го на точното място и в точното време. Можете да работите с терапевт, за да предложите неутрален съвет. Докато се опитвате да не говорите лошо за бившия си партньор пред децата си, помолете новия си партньор да направи същото. Трябва да уважавате другите родители и отношенията им с децата им.

Говорете с вашия адвокат

Да се ожениш отново след развод звучи просто, но да имаш деца от предишен брак може да повлияе на решението ти. В зависимост от това къде живеете, може да има период на изчакване след развода, който задължава разведеното лице да изчака известно време, преди да се ожени повторно. Поради тези причини не забравяйте да обсъдите промените с вашия адвокат. Той ще ви информира за всички важни въпроси.

Да се ожениш отново и да създадеш ново семейство може да бъде трудна задача. Но ако се направи добре, може да даде страхотни резултати. Не бързайте с връзката, преди да решите да се ожените повторно. Винаги говорете открито за очакванията си към партньора си. Обърнете внимание на коментарите за бившия му партньор и накрая – обсъдете повторното женитба с адвоката си, за да сте готови да се изправите пред всякакви правни предизвикателства, които предстоят. Следвайте тези съвети, за да функционирате със семейството си по положителен начин.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!