You are here
Home > Lifestyle > Нина Николина блести във Венеция (БГ звезди предизвикаха фурор на кино фестивала)

Нина Николина блести във Венеция (БГ звезди предизвикаха фурор на кино фестивала)

България отново предизвика сензация, Нина Николина и Дарина Павлова звезди на фестивала във Венеция

Ежегодния кинофестивал във Венеция предизвика сензация и тази година, но българските звезди отчетоха най-забележително присъствие. Причината за това не бе само поредното доказателство, че родните дами действително са едни от най-красивите в света, но и заради таланта, който се разкри пред разнородната публика.

Сред най-обсъжданите ленти на фестивала във Венеция бе „Белгийският крал“. Копродукцията на Холандия, Белгия и България събира звезди от три страни, но най-обсъждано бе участието на Нина Николина.

Нина Николина с актьорски дебют във Венеция сн. Интернет
Нина Николина с актьорски дебют във Венеция сн. Интернет

Българката изпълнява една от главните роли във филма, който разказва за измисления белгийски крал Николас III. Той е на посещение в Истанбул, а докато отсъства от родината си, провинция Валония обявява независимост. Кралят трябва спешно да се върне, но странен феномен блокира въздушния транспорт в Турция. В крайна сметка той е принуден да предприеме едно необичайно пътуване през България, при това инкогнито. За да стигне безопасно до Белгия му помага български фолклорен ансамбъл и неговата ръководителка Ани – в ролята Нина Николина.По време на дългото пътуване, изпъстрено с приключение, двамата не само се влюбват, но и преоткриват себе си.

"Белгийският крал" предизвика фурор и се превърна в един от фаворитите на фестивала
„Белгийският крал“ предизвика фурор и се превърна в един от фаворитите на фестивала

Лентата бе представена още на втория ден на фестивала във Венеция и се превърна в истински фурор. Филмът е и актьорски дебют на Нина Николина, която предизвика истинска сензация още на червения килим, а след това и с ролята си в проекта. Красивата българска певица направи блестящ дебют като актриса. И й пожелаваме скоро да я видим в много нови успешни проекти, с които да продължава да изумява критиката и радва публиката.

Nina 2

Певицата очарова не само с талант, но и с визия. В уникална черна рокля, тя засенчи дори холивудски величия и се превърна в истинска звезда на вечерта. Освен Нина, адмирации заслужават и останалите български артисти, спомогнали за успеха на лентата – актьорът Валентин Ганев, влязъл в ролята на шефа на турските тайни служби, както и големите български хорове – „Мистерията на българските гласове“, ансамбъл „Филип Кутев“ и квартет „Славей“.

Nina 7

Сценарият на „Белгийският крал“ е на Петер Бросенс и Джесика Удуърт, а целия екип на проекта заслужи адмирации за успеха си.

Nina 9 r

Нина Николина не бе единствената звезда от България, която прикова вниманието на кинофестивала във Венеция. Телевизионната продуцентка Дарина Павлова също бе сред най-забележимите дами на събитието, където участва в качеството си на продуцент, но също така не пропусна да спомогне за популяризирането на копродукцията с българско участие и да сподели радостта си от нейния успех.

Nina 11

Що се отнася до лентата, то тя е един от фаворитите за победител в 73-тото издание на фестивала.  Критиката междувременно я определи като един от най-добрите филми на годината, заради което също си струва да се гледа.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!