You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Новите чудеса на света, които все още не са погубени от туристи

Новите чудеса на света, които все още не са погубени от туристи

Вече откриха нови представители на седемте чудеса на света, но щедрата природа и таланта на човеците предлага и други алтернативи

Пирамидите в Гиза, Петра в Йордания, Колизеума от много десетилетия се считат за туристическата Мека на света. Това ги превърна в толкова комерсиализирани, че са загубили своята артистична, историческа стойност и идентичност. За да се избегнат тълпите, трябва да разгледаме тези чудеса на света рано сутринта. Те наистина са уникални и спиращи дъха, но има едни по-малко известни, но и също толкова места, които туристите не са опорочили с присъствието си.

15. Шоколадовите хълмове, Филипини

Wonders-15 (Small)

В една област на Филипините се намира уникална геоложка формация – група от хълмове, под формата на мравуняци, покрити с трева, която става кафява през лятото. От разстояние изглежда, че хълмовете са поръсени с парченца шоколад. На площ от петдесет кв. км се простират огромни „шоколадови трюфели“, чиято височина е около 45 м. Хълмове са ясно видими от платформа в града Кармен.

14. Торун, Полша

Wonders-14 (Small)

Европейските страни могат да се похвалят с добре запазени средновековни градове, и Полша не е изключение. Град Торун е известен не само като родното място на известния астроном Николай Коперник, но също така и с неговата историческа част, която е напълно запазена и до днес. В тази част на града са тухлени сгради, включително и една църква, кметство, и укрепителни конструкции, които са били построени през Средновековието.

13. Град Шуш, Иран

Wonders-13 (Small)

Близкият изток е с богата история и се счита за люлка на цивилизации. Тук са най-величествените руини на града Шуш, споменати няколко пъти в Библията. Градът е построен през 5-ти век пр.н.е. Една от атракциите на града е дворецът на цар Ардашир, който е бил на брега на реката Шаур, в подножието на планинската верига Заргос.

12. Манастирският комплекс Метеора, Гърция

Wonders-12 (Small)

Най-големият православен манастирски комплекс Метеора, известен като „средата на небето“, се намира в скалите на Тесалия, Гърция. Шест манастира са построени по върховете на скалите, които са толкова високи, че изглежда така, че те ще стигнат до небето. Обектът е включен в списъка на ЮНЕСКО.

11. Портмейрион, Уелс

Wonders-11 (Small)

Мястото, което се намира в сърцето на Северен Уелс, често се споменава като „парче от Италия“. Това се дължи главно на факта, че сградите са построени в италиански стил. Портмейрион наподобява крайбрежните градове на Италия като Портофино и Соренто. Основната атракция в този град е централният площад.

10. Тунелът на любовта, Украйна

Wonders-10 (Small)

В гората, в град Клеван, Украйна, се намира жп линия 3 км, от която преминава през гъсто обрасли със зеленина тунел. Той е известен и популярен туристически обект, наречен Тунела на любовта. Тук идват любителите на романтиката и фотографи. Според легендата, ако влюбени преминат през тунела и си пожелаят нещо, то ще се сбъдне.

9. Ефес, Турция

Wonders-9 (Small)

Ако има един град на планетата, която е изразява красотата на историята, то това е Ефес, Турция. Този древен град, разположен на брега на Йонийско море, известен с храма на Артемида. То е едно от седемте чудеса на света, които е унищожено по време на войната. Ефес е свидетел на много събития от историята на християнството, включително и легендата, свързана с факта, че св. Дева Мария е живяла в този град в последните няколко години от живота си. В Ефес са руините на Библиотеката на Целзий, Храмът на Адриан и гробницата на Полио.

8. Омагьосаният кладенец в Националния парк Чапада Диамантина, Бразилия

Wonders-8 (Small)

Омагьосаният кладенец (Poco Encantado) в Бразилия е геоложка формация на дълбочина 30 м и е пълен с чиста вода. Водата е толкова кристална, че можете да видите камъните и дърветата на дъното.

7. Дворец Потала, Тибет

Wonders-7 (Small)

От 1645-1959, когато е имало бунт, в двореца Потала е живял Далай. Името на храма получава името от планината Поталака. Храмът има два параклиса, единият от които е в пещера. Отвън прилича на крепост с полегати стени, плоски покриви и стълбища, които водят до върха на планината. Изграден е от Белият дворец, където живял Далай Лама и Червеният дворец, който е бил използван за молитва и медитация. Днес е музей.

6. Аютхая, Тайланд

Wonders-6 (Small)

Аютхая е била столица на Сиам, който сега е известен като Тайланд. Той е построен на брега на река Чхао Прая и се счита за най-проспериращ град за времето си. Наричан е дори „Венеция на Изтока“.

5. Червеният плаж, Пънцзъни, Китай

Wonders-5 (Small)

Червеният плаж в Пънцзъни в действителност не разполага с плаж. Там няма море с пясък, но водораслите, наречен Суеда, започват да растат през пролетта, през лятото са зелени, а през есента стават червени. Те променят облика на всичко и е най-добре да ги видите от септември до ноември.

4. Църквата на Преображение, Кижи, Русия

Wonders-04 (Small)

Църква на Преображение, който се намира в Кижи е включена в списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тя е дървен храм на брега на езерото Онега и е построена през 1714 г., вместо тази, която изгаря в резултат на падане на мълния. Височина църква на 37 м е построена без нито един пирон. Короната на купола на църквата е украсена с 22 различни форми и размери.

3.Каменната гора, Мадагаскар

Wonders-3 (Small)
Ако на Земята има мистериозно и сюрреалистично място, това е каменната гора в Мадагаскар. Те геоложка формация от варовик и датира от юрския период. Скалите са толкова остри и толкова близко разположени, че се смята за много опасно място.

2. Град Паган, Мианмар

Wonders-2 (Small)

Азия е известна със своите храмове и градове с уникална архитектура и Паган не е изключение. Древният град, който някога е имал 10000 храма, се сравнява по красота с Ангкор, Камбоджа. Днес могат да се намерят само на 2000 храма, но това е достатъчно, за да се счита за туристическа дестинация. Най-добрият начин да разгледате града е да използвате балон.

1.Драконовото дърво, Йемен

Wonders-1 (Small)
Може би Йемен е известен с военни конфликти, страната разполага с естествено богатство и красота. В Йемен има малък остров Сокотра, далеч от цивилизацията. На това мястото расте дървото на дракона. Според легендата, те растат там, където е паднала кръвта на дракона при битката му със слон. Дървета изглеждат нереални, сякаш са от друга планета.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!