You are here
Home > Здраве и красота > Новите обувки се оказват неудобни? Ефективни начини за решаване на проблема

Новите обувки се оказват неудобни? Ефективни начини за решаване на проблема

Болезнените мехури, стягането, подхлъзванията винаги развалят удоволствието от това, че сте си купили нови обувки

Неписано правило е, че новите обувки винаги нараняват, особено през лятото, когато краката ви са подути от жега и стоене. Хубавото е, че винаги има някоя практична жена, която ще сподели ценни съвети и ще реши проблема. Ако искате този сезон да се отървете от болезнените мехури, стягането или подхлъзването, има цели шест начина да го направите.

Предотвратете подхлъзване

Натрийте капачетата на токчетата с шкурка, за да станат по-груби и неравни. Това ще ви осигури по-добро триене между обувката и пода, а обувките ви повече няма да не се хлъзгат.

Залепете пръстите на краката си, за да не болят

Нервът, който се притиска в тесни обувки, преминава между третия и четвъртия пръст на крака. За да предотвратите това, залепете третия и четвъртия пръст с лепенка или бинт. Палецът се счита за първи.

Помагат и картофите

Друг интересен трик за разширяване на тесни кожени обувки, но и такива с изкуствени материали включва нещо, което всички имаме в килера – картофът. Обелете и сложете в обувките за една нощ. До сутринта соковете от картофи са направили материала мек и обувките – по-широки.
Новите обувки се оказват неудобни? Ефективни начини за решаване на проблема
Разтегнете новите си обувки с лед

Напълнете формичките за фризер с вода и ги поставете в обувките си. Когато водата замръзне, тя разширява обема си и разширява обувките си. Оставете формичките в обувките, сложете ги в торбички и ги поставете във фризера за една нощ.

Използвайте сешоар

Загрейте новите, твърде тесни обувки със сешоар. Внимавайте да не прекалите, за да не се разтопи материалът, от който са направени. Когато той омекне, огънете обувките в средата и във всички посоки, само внимавайте да не ги деформирате толкова силно, че да останат в това положение.

Носете вълнени чорапи

Разтегнете обувките, които са твърде тесни с вълнени, дебели чорапи. Сложете чорапи и обувки и се разходете из къщата, докато обувката се разтегне и стане удобна за носене.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!