You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Онлайн връзки (Или, можем ли да намерим истинска любов в мрежата?)

Онлайн връзки (Или, можем ли да намерим истинска любов в мрежата?)

Всичко, от което се нуждаем е любов, но ще я открием ли в мрежата?

„Аз съм зряла жена, постигнала много в живота. В същото време съм сама. Нямам време за срещи и вечеринки по клубовете. А дори и да имах, повечето ми приятелки вече са омъжени, с деца. А няма начин да тръгна сама по нощни заведения. Отчаяно ли ще изглежда, ако реша да се запиша в сайт за запознанства?“

К. И.

Въпросът на К. И. е въпрос, който много жени си задават. След като минат 30-те голяма част от свободните жени са изправени пред труден избор — да останат сами, или да потърсят партньор през мрежата. Т. е. да се впуснат във връзка онлайн.

И, ако вие, подобно на К. И. не си представяте да обикаляте нощните клубове в търсене на подходящ партньор, то интернет пространството изглежда добър избор. Няма нищо срамно, нито отчайващо в решението ви да се регистрирате в подобен сайт. Всъщност, много хора откриват именно така любовта.

Любов в мрежата - мисията възможна Любов в мрежата - мисията възможна
Любов в мрежата – мисията възможна сн. Flickr

Ето и няколко причини „ЗА“ регистрацията в сайт за запознанства:

Ще бъдете модерни

Кой в днешно време среща гаджето си в библиотеката, в училище, или на кино? В действителност 90% от модерните мъже се притесняват да заговорят някоя дама, дори и тя да дава сигнали, че е заинтересована. Дори и в бар.

Редица тестове в реална среда ясно показаха, че мъжете в същност се смущават, ако някоя жена прояви интерес към тях и предприеме първата стъпка. Опитайте да го заговорите и ще се сконфузи. Осъществете контакт с очи и му се усмихнете — ще се притесни. Поръчайте му питие и направо ще избяга от заведението. Дори и телефонния си номер да напишете на салфетка, освен, ако не е някой отявлен плейбой, няма никакъв шанс да ви се обади. Или дори по-лошо — ще го скъса или изгори, тъй като се чувства ужасно неудобно.

В онлайн запознанствата няма опасност да се случи нищо от това. Зад екрана всеки от двамата общуващи се чувства до известен степен защитен и по-сигурен в себе си. Няма опасност да се залее с питие пред другия, няма опасност да каже нещо не на място. Няма опасност да бъде отхвърлен заради външния си вид.

Не ви ценят по визията, а по ума

В 90% от случаите, браковете сключени след онлайн запознанство, са в пъти по-стабилни, от тези, които се случват след случайна среща в бар или някъде другаде. Онлайн сайтовете за запознанства дават възможност на партньорите да се опознаят, преди да се видят на живо. И в резултат на това външния вид няма такова значение.

Скъпи дами, не си мислете, че мъжете са много по-различни от нас. В действителност те искат същото, което и ние — мила, грижовна и отговорна жена, с която да могат да общуват пълноценно и да изградят сериозна връзка. В случая не говорим за мъжете регистрирали се в сайтове за забавления или за срещи за една нощ. А за тези, които са се регистрирали в мрежата именно с цел да срещнат сериозен човек и партньор.

В 90% от мъжките профили в някои от най-големите сайтове за запознанства, четем едно и също: „Търся жена, с която мога да общувам, да се разбираме, със стабилна морална система, да се обичаме и да създадем семейство. Нямам очаквания относно външния й вид“.

При това ви уверяваме, че това са изисквания, както на успели мъже с възможности, богата култура и динамичен живот, така и на обикновени мъже, които работят нормална работа и имат съвсем нормален живот. Всичко, което иска всеки от тях е просто да бъде приеман, какъвто е. И жената до него да го цени заради личностните му качества, а не заради възможностите, или визията му.

Всичко, което търся, е любов

Мъжете може и трудно да казват „Обичам те“, но истината е, че те подобно на жените, искат само едно нещо от дамата до себе си — любов. И грижа. Така че дами, не е нужно да изглеждате като Клаудия Шифър, или Памела Андерсън, за да спечелите сърцето на един мъж. Всъщност достатъчно е да го накарате да се чувства оценен и важен, и той ще свали и звездите за вас. Подобно на жените, мъжете също се чувстват несигурни. По отношение на външния си вид, финансовите си възможности, образование, култура, маниери, физика, както и много други неща. Не подценявайте тяхната уязвимост и не си мислете, че само защото имат мускули, са по-силния пол. Познавам жени, които са преминавали през ужасяващи житейски изпитания, оцелели са и са продължили напред. Дори и самотата приемат с достойнство и класа, успявайки да намерят цел, с която да осмислят живота си.

И обратното — много по-голям процент от мъжете изпитват ужас от самотата. И голям процент от тях посягат към алкохол, дрога, екстремни преживявания и други, само за да избягат от усещането за самота. А с годините първоначалното безпокойство, се превръща в открита ненавист и дори ужас от осъзнаването на факта, че ще остареят сами. За това говори и фактът, че дори и на преклонна възраст мъжете са готови да се оженят, само и само да не бъдат сами.

Не е белег на отчаяние да търсиш любов онлайн, а откриване на нови възможности

„Отчаяно е да търсиш любов като си пишеш с някой непознат“. Тази реплика вероятно е чувала една на всеки три жени, които са се регистрирали в сайтове за запознанства. Е, не е белег на отчаяние, ако сте решили да използвате виртуалните платформи, за да потърсите партньор в живота. И който и да ви каже обратното, не взимайте думите му на сериозно.

Правила на поведение в сайтовете за запознанства

И накрая, но не по важност, имайте предвид, че е добре да спазвате няколко правила за поведение, когато се регистрирате на подобно място.

Първо — Има два типа сайтове за запознанства — за свалки, и за сериозни срещи и връзки.

Преценете внимателно какво искате, преди да се регистрирате. В противен случай може да останете разочаровани или наранени дори от виртуалните си познати.

Второ — Напишете точно какво търсите и очаквате.

Така ще спестите на потенциалните кандидати разочарованието да бъдат отхвърлени. Направете конкретен списък с очакванията към човека, с когото общувате. „Нямам очаквания“ лесно може да се превърне в реплика от типа на „Не съм изпаднал чак до там“, или „Ти сериозно ли вярваш, че ще ти обърна внимание?“.

Всеки има някакви очаквания към човека, с когото иска да се обвърже. Затова е по-добре да посочите какво търсите, за да могат хората, които не смятат, че са подходящи за вас, да си спестят разочарованието от отказа ви. Общите интереси са един от ключовите фактори за успешна връзка. Може да споделите каква музика, книги или храна харесвате. Както и какви са интересите ви — обичате спорта, интересувате се от езотерика, финанси, изкуство. Дайте възможност на потенциалните си партньори да научат повече за интересите ви. Не казваме да си напишете житейската автобиография, но все пак добре е да дадете повече информация за себе си — така ще накарате другия да прецени дали е подходящ за вас.

Трето — Бъдете честни и искрени

Търсите сериозна връзка? Бъдете честни с потенциалните си ухажори и за Бога, не ги оскърбявайте. Реплики от типа на „Не ме кефиш“, „Изглеждаш тъпо“, „Умен си като галош“, нямат място в кореспонденцията с другата страна. Не забравяйте, че говорите с живи хора, които не ви познават, които може би са чувствителни и емоционално нестабилни. Запазете учтивия тон дори при отказ, или просто не отговаряйте, ако някой не ви хареса. В обратния случай бъдете искрени и бъдете себе си. Дори и нищо да не излезе, няма да си спечелите бан от администраторите, или да се окажете главен герой във форум с тема „Най-отвратителна личност в сайтовете за запознанства“. Това няма да ви помогне да си намерите сродна душа.

Четвърто — Сексът на първа среща не е основа за сериозна връзка

Ще си позволя да разкажа лична история, със съгласието на главните герои. Преди няколко години моя приятелка се регистрира в сайт за запознанства. Целта й беше да се разсее след тежка емоционална раздяла и търсеше просто някой, с когото да си говори. Уж намери такъв човек, сближиха се и накрая решиха да се видят на кафе. Вечерта се обади изключително вбесена, тъй като въпросният ухажор я засипал с неприлични предложения още преди да поръчат кафето. А накрая използвал и фактът, че настоял да плати сметката, като средство, за да я убеди да преспи с него. Нейната реакция беше „Какво им става на тези хора? Защо решават, че сексът трябва да се случи още на първа среща? И откога интимното общуване се превърна в платежно средство и разменна валута?!“.

Изрично е да казвам, че втора среща между двамата не е имало. След време тя се запозна с друг човек в сайта за запознанства, допаднаха си и след няколко месеца срещи, най-накрая започнаха да излизат сериозно, станаха двойка и вече са щастливо семейство. А нейната формула за успешно развитие на тази връзка? „Казах му още преди да се видим, че не търся случайна свалка и ще го блокирам, ако ми направи подобно предложение. Това ни даде възможност да се опознаем пълноценно във всяко друго отношение“, разкрива тя. И е категорична, че когато интимния аспект бъде оставен настрани, общуването е много по-успешно, а изграждането на сериозни отношения — много по-стабилно.

С други думи — не позволявайте да ви използват за моментно задоволяване на физически нужди. И не се водете от принципа „Ако  кажа – не, той/тя ще си тръгне и няма да се видим повече“. Проявете повече самоуважение към себе си и няма да сбъркате.

Мъже, това не се отнася само до жените! За вас важи същото. Сексът не е добра основа за сериозна връзка, особено, ако не искате да чувствате сутринта използвани, или с празен портфейл.

Пето — Долу вулгарния език!

Грубите и нецензурни изрази запазете за другаде. Дори и човекът, който ви е отправил покана, да не ви допадне, бъдете учтиви, когато му отказвате. Или ако на вас ви откажат, не ругайте другия. Учтивото общуване дори и в мрежата, може да се окаже ключ към изграждане на полезни приятелства и запознанства. А и съдбата обича да си прави шеги. И не се знае, дали няма да се окажете лице в лице с човека, когото сте обидили толкова грубо.

Шесто — Не предоставяйте пари и лични данни

Докато не изградите сериозни и трайни отношения с човека срещу вас. Докато не сте абсолютно сигурни, че може да му/й имате доверие, не предоставяйте пари или лични данни. Достатъчно много примери бяха дадени за злоупотреба чрез запознанства в интернет. Така че бъдете предпазливи.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!

Ползвайки нашия сайт вие приемате и се съгласявате с правилата за неговото използване и информацията, която системата получава за вас Повече информация

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close