You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > От Ванеса Уилямс до Елизабет Кравец: Детронираните кралици

От Ванеса Уилямс до Елизабет Кравец: Детронираните кралици

Елизабет Кравец няма да е първата с отнета корона. За някои раздялата с титлата беше начало на нов, вълнуващ път

Скандалното „детрониране” на Елизабет Кравец беше истинска изненада за всеки, който очакваше лениво, леко скучно лято. Не бяха малко, които искрено вярваха, че тя има огромни шансове за успех на конкурса „Мис Свят”. Каквото и да се крие зад аргумента „дейности в разрез с ценностите на организацията”, хубавата варненка се оказа част от един малък, не много престижен „клуб”- този на детронираните кралици на красотата. В него участват няколко наистина впечатляващи жени, изгубили правото да носят короната и престижа на титлата си, защото не са спазили условията на конкурса.

Арми Куусела

Сн: www.top-beautiful-women.com

Красивата филандка Арми Куусела се прощава бързо с титлата Мис Вселена, която получава през 1952г. Тя се омъжва през май 1953 г. момичето и вече не можеше да изпълнява задълженията. Короната е предадена на Елза Едсман. За Арми остава наградата да бъде щастлива съпруга и майка на пет деца.

Мери Леона Гейдж

Сн: www.nymag.com

Победителката в конкурса Мис САЩ 1957 пък губи титлата си, защото е пословична лъжкиня. Първо заявява, че е на 21 години, а е на 18. После пък се оказва омъжена с две деца.

Лучия Петерле

Сн: www.blogspot.com

Красавицата от Бразилия става Мис Свят през 1971 г. За да направи световно турне, трябва да прекъсне следването си в университета. Лучия се оказва твърде зряла- избира дипломата пред фалшивия блясък на короната и титлата.

Марджъри Уолъс

www.pinimg.com

Марджъри Уолъс става първата американка коронована за Мис Свят през 1973 г. Тя царува само някакви три месеца преди да я лишат от титлата. Организаторите пазят достойнството ѝ с неясни аргументи. Марджъри всъщност демонстрира съмнителен морал като сгодява, но и се среща едновременно с няколко известни личности.

Ампаро Муньос Кесада

Сн: www.pinimg.com

През 1974 г. титлата Мис Вселена отива в Испания за първи път. Носи я Ампаро Муньос Кесада. Малко преди да бъде избрана новата Кралица на красотата, испанката отказва пътуване до Япония и сама решава да върне короната. На организаторите не им се занимава с „трансфер” на короната и Ампаро остава записана като Мис Вселена за 74та.

Хелън Морган

Сн: www.rediff.com

Мис Свят 1974 остана на трона едва четири дни. Бързо стана ясно, че Хубавата Хелън има извънбрачно дете и тя приключи с мечтите си да бъде най-красивото момиче на планетата.

Габриела Брум

Сн:www.mtdata.ru

„Мис Свят 1980“ имаше немски паспорт…за по-малко от ден. Така и не беше призната истинската причина. Немкинята съобщи, че не ѝ се нравят публичните дейности. Според слуховете обаче Габриела крие разголените снимки, които са правени много отдавна и не са публикувани никъде.

Ванеса Уилямс

Сн: BBC

Най-известната детронирана красавица е ослепителната Ванеса Уилямс. Тя стана заслужено Мис САЩ 1984, но списание Penthouse публикува нейни откровени снимки много преди участието й в конкурса. Ванеса се оказа много амбициозно момиче. Бързо се преориентира професионално и направи дългогодишна кариера на певица и актриса.

Оксана Федорова

Сн.revizor.ru

Мис Вселена 2002 бързо се умори от условията на договора, който включваше участие в снимки, благотворителни пътувания и участие в национални състезания в различни страни като член на журито. Тя избра да защити дисертацията си през 2002 г. и организаторите на състезанието отнеха короната ѝ.

Вероника Дидусенко

Сн: www.newsone.ua

„Мис Украйна 2018“ Вероника Дидусенко също се радва на титлата само четири дни. Тайната, че има малък син не можеше да бъде крита дълго.

Алеся Семеренко

Сн.:dom2.ru

Мис Москва 2018 отказа да участва в дейностите, предвидени в условията на договора. Тя беше лишена от титлата си, но пък участва в достатъчно скъпи реклами и реалити проекти.

Джейла Главович

Сн: www.24h.com.vn

Представителката на Босна и Херцеговина стана „Мис Земя“ през 2002 г., но и за нея се оказаха непосилни задълженията на първа красавица.

Българските детронирани кралици

Много преди Елизабет Кравец и у нас имаше шумни скандали, свързани с „детронирането” на Кралици на красотата. Една от тях спаси короната си и успя в живота, друга се прости с мечтата си по много нелицеприятен начин.

Теодора Бургазлиева

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Teodora Burgazlieva (@teodoraburgazlieva)


Дори според посестримите си, Теодора беше сочена за образец– красива, интелигентна и изключително отдадена на благотворителните си ангажименти като на Мис България 2002. Такова момиче напълно би било способно да стане Мис Свят, но се появиха нейни по-предизвикателни снимки преди конкурса. Тя успя да спаси титлата, но нямаше как да участва в по-големия форум.
Животът я представи пред няколко сложни изпитания пред развод и загуба на сестра, но тя премина през тях. Днес има щастлив брак, две деца и кариера на предприемач в Щатите. И да- все още е много красива!

Ина Манчева

Десет години след победата на Теодора едно 17-годишно момиче преживя най-бляскавите и най-унизителните мигове в живота си с разлика от няколко часа. Във форумите не бяха особено доволни от избора на Мис България 2012, но нещата станаха още по-страшни, когато се разбра, че победата е в резултат на сериозна компютърна манипулация.
Ина преглътна преживяното и избра да остане далеч от светлините на прожекторите. Записа да учи за медицинска сестра и сподели в рядко интервю, че е щастлива от решението си!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!