You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > “Отче наш” – Тайните сили на Господнята молитва

“Отче наш” – Тайните сили на Господнята молитва

„Отче наш” не е просто най-известната молитва на християните, а сбор от думи, способен да въздейства върху здравето и съдбата

„Отче наш” е молитва, позната в целия свят. Тя е не просто най-популярна сред християните, но, благодарение на масовата култура, е достигнала и до останалата част на човечеството. Милиарди я знаят, но малцина са наясно с нейната скрита мощ, способна да въздейства.

За вярващите молитвата е ритуал – даденост, върху която рядко се замислят. Нашепват се наизустени думи в търсене на помощ или като израз на благодарност. Молитвата обаче е нещо наистина важно- тя е стълб на религията.

Завещана от Христа

„Отче наш”, според Евангелието от Матея 6:9 – 13 и Евангелието от Лука 11:2 – 4, е завещана от Иисус Христос. Запитан от учениците си как е правилно да се полят, Той произнася:

Отче наш, Който си на небесата!
Да се свети Твоето име,
да дойде Твоето Царство,
да бъде Твоята воля,
както на небето, тъй и на земята;
насъщния ни хляб дай ни днес,
и прости нам дълговете ни,
както и ние прощаваме на нашите длъжници,
и не въведи нас в изкушение,
но избави ни от лукавия;
защото Твое е царството,
и силата, и славата вовеки.
Амин.

В православните храмове „Отче наш” е част от Божествената литургия- казва се след осветяването на Св. Дарове. Според учението, проповядвано от апостолите всеки християнин трябва да я произнася три пъти на ден преди ядене и винаги, когато сме в опасност или в мигове на отчаяние. „Този свещен текст спасява от студ, огън, вятър и от всяка напаст, която може да застраши живота”, казват от .

Дори богомилите, нарочени за еретици са използвали единствено молитвата „Отче наш“, пише в тяхната Тайната книга.

Има правила, които християнинът трябва да спазва, когато се моли у дома:

Правете го сами.
Подгответе се за молитва – настройте се, измийте се, облечете чисти дрехи;
Подхождайте към иконата с благоговение, ако няма икона, представете образа на този, към когото ще се обърне;
Стойте прави, не се местете, въртите, полюлявате (молитвата на колене е разрешена);
Преди произнасяне на молитва, след завършването ѝ и ако е необходимо по време, трябва да се прекръстите;
Кажете молитва наизуст или от молитвеник

Ако се молите в храм, правете го тихо, без да смущавате околните с гласа си, не обръщайте гръб на иконостаса и не се молете седнали в случай, че сте напълно здрави.

Силата на Молитвата Отче наш

Учителят Петър Дънов за „Отче наш“

„Вие четете „Отче наш“ бързо и светът не се оправя.“ Петър Дънов предлага вярващия да направи следния опит: Когато е по-свободен, да произнесе молитвата бавно, за около тридесет минути. Докато я произнася да прави паузи след всяка част. Тъкмо в моментите на безмълвие, ще му идат нови идеи.
Той обръща специално внимание и на друго: След молитва да не се пристъпва веднага към работа, а да се почака известно време в покой. Тогава човек е в състояние на очакване, след това в него ще усети отзвук на своята молитва, благословия, един малък дар.

Учителя съветва също: Ако трябва да дадеш отговор на въпрос, не отговаряй, а се поспри, съсредоточи се в себе си, вслушай се, за да чуеш какво ти казва Бог.

Силата на „Отче наш”

Молитвата води до спокойствие, при болест- до оздравяване, предпазва от нещастия и врагове, помага да се намери отговор на въпрос, който ви тревожи и да се вземе правилното решение, преди лягане, успокоява душата, изчиства мислите. Чрез нея можете да поискате напътствия или благословии. Тя възнаграждава надеждата и увереността, води до положителни промени и помага за подобряване на атмосферата в семейството.

Гледайте на нея като на чудо, но и като на нещо, изумило учените по света. Много години се изучава въздействието на тази молитва върху организма на хората.

Изводът им е, че тя има най-силен оздравителен ефект. Уредите, с които се отчитат пулс, налягане, състав на кръвта и други важни параметри, установяват нормализация на функциите по време на молитва, изпълнена по начин, проповядван преди повече от две хиляди години от Иисус Христос и учениците му.

Имайки се предвид факта, че в „Отче наш“ няма местоимения „аз“, „мен“, „мои“, а има „наш“, „нам“, „наши“, изследванията показват, че тя въздейства не само върху молещия се, но и върху близките му.

Доказано е с изследвания на аурата, че при произнасяне на молитвата, силно се повишава интензитета на енергийното поле.

Най-популярно сред хората е откритието, че съществува връзка между Господнята молитва и ендокринната система. Нейните седем жлези се асоциират със седемте главни чакри. Те са източникът и на настроението ни, и на темперамента ни.

Ето как се свързва молитвата с жлезите с вътрешна секреция:

„Отче наш (хипофиза), Който

си на небесата!

Да се свети

Твоето име(епифиза),

да дойде Твоето

Царство,

да бъде Твоята

воля,

както на небето (щитовидна жлеза),

тъй и на земята;

насъщния ни хляб дай ни днес(полови жлези)

и прости нам дълговете ни(надбъбречни жлези),

както и ние прощаваме на длъжниците си;

и не ни въведи нас

в изкушение(панкреас),

но ни избави от

лукавия(тимус);

защото Твое е

царството(щитовидна жлеза),

и силата(надбъбречни жлези), и

славата вовеки(хипофиза). Амин.“.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!