You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > Първа стъпка към успешен живот, или как промяната на името влияе на съдбата ни

Първа стъпка към успешен живот, или как промяната на името влияе на съдбата ни

Името на човека има ключово значение за съдбата му

Затова и на всички родители се пада отговорната задача на изберат най-удачното име за детето си. Смята се, че подходящи са имената на светци, на световно признати личности, на успешни владетели и пр. Според вещите в материята енергията на подобни избрани названия ще донесе късмет и победи на поредния си притежател.

Изборът на ново име може да промени съдбата ни
Изборът на ново име може да промени съдбата ни
Снимка: pikist.com

С не по-малко значение е и смяната на личното име. Когато на човек му се случват куп неудачи, най-добрият вариант да промени съдбата си, е да си избере ново име. Историята помни много подобни наложителни промени.

Всеки папа например винаги получава определено име, когато заеме поста на върховен пазител на християнството. Затова и заслугите му се приписват и на промяната, с която той заявява желанието си да постави ново начало и в живота си, и в Църквата. Традицията за избор на ново име от папата на Рим, когато главата на католическата църква е бил помазан на престола, идва от много време и това се прави с цел да се осигури ефективно управление и просперитет в папските региони на Италия.

Традицията за смяна на името е валидна и при кралете. Много силни имена са Карл, Луи и Хенри. Карл Велики например принадлежи към династията на Каролингите. По време на нашествие в италианските земи армията му завладява две ломбардски херцогства. За целия си живот владетелят печели военна слава не само за себе си, а и за страната си. Влиза смело в много въоръжени сблъсъци, от които излиза победител. Значително разширява границите на своята държава и засилва властта си в тях.

Луи IX пък е крал на Франция от 1226 до 1270 г. Принадлежи към семейството на Капетингите. Баща му е Луи VIII. По време на управлението си той води два кръстоносни похода, за които е канонизиран от църквата. Определя се като силен и могъщ господар, който се отличава със своята мъжественост. Неслучайно и името му е символ на просперитет и благоденствие.

Хенри VIII, крал на Англия, също е властен и могъщ монарх, който подчинява църковната власт в своето кралство, ставайки глава и на Църквата. Женен е 6 пъти, а най-известната му съпруга Ан Болейн, е обезглавена заради обвинения в прелюбодеяние Именно тя става майка на кралица Елизабет I.

Не само кралете обаче отбелязват стремеж да носят ново име. Традицията е особено характерна и за света на изкуството и литературата. Неслучайно Жорж Санд, сестрите Бронте, Джордж Елиът, Памела Травърз, Агата Кристи, Ана Ахматова, Айн Ранд, Тони Морисън, Нора Робъртс, Александра Маринина и мн.др. остават в редиците на световната класика именно с псевдонимите си. Редица примери и в нашата история свидетелстват как от човек с обикновено име притежателят на новото се превръща буквално в легенда в своите среди. Псевдонимът е от ключово значение, тъй като прави личността лесноразпознаваема в множеството от себеподобни. Ключови псевдоними в нашата литература и култура например са: Елин Пелин, Чудомир, Асен Разцветников, Ран Босилек, Радой Ралин, Елисавета Багряна, Дора Габе, Гео Милев, Пейо Яворов, Христо Смирненски, Сирак Скитник и пр.

Дадените примери показват доколко едно име може да повлияе на собственика си, да го доведе до успех, да му донесе сила и просперитет и да му помогне да избере път в живота. А избере ли път в живота си, всеки човек е способен да намери и смисъла му. Често нашият небесен пазител ни контролира в определени житейски ситуации, така че той не е само ангел хранител. Изборът на ново име пък е начин да променим съдбата си – като я умилостивим и подчиним на своите разбирания за успешен живот. Ето защо, преди да поверим живота си на един или друг светец например, си струва да помислим какви качества притежава той и какво ще ни предаде. В крайна сметка е напълно възможно това или онова име да играе ключова роля в подреждането на собствената ни съдба.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!