You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Пътешествие: Вижте истинското лице на държавите, непознато за туристи

Пътешествие: Вижте истинското лице на държавите, непознато за туристи

Ако във всяко пътешествие търсите новото и непознатото, по-добре е да избягате от популярните туристически дестинации

Едно пътешествие не е само класическа екскурзия, шопинг и картички от атрактивни туристически обекти. Важно е, разбира се, да видим Айфеловата кула, катедралата „Свети Петър”, Колизеума и други вълшебни места, които познаваме от киното и книгите. Целта на едно пътуване зад граница обаче е преди всичко опознаване на нови светове, традиции и неща, които няма да видим у дома. Истинските лица на държавите се крият в малките провинциални селца, далечни замъци и екзотични местенца, в които рядко стъпват туроператорите.

1.Ивуар, Франция
ivouar france (Small)
Селцето е на повече от 700 години и независимо от военните действия и природните бедствия е запазил древния си дух. Намира се близо до Женевското езеро и там е построен замък, построен от савойския граф Амедей V. Там ще видите калдъръмени улици, старинни къщи и цветя. Не е за чудене, че присъства в Асоциацията на най-красивите села във Франция.
ivouar france 3 (Small)

ivouar france 2 (Small)
2. Остров Кенгуру, Австралия
kenguru australia (Small)
Ако искате да покажете истинската Австралия на някого, заведете го там. По-голямата част е защитена територия, на която лудуват различни животински видове като кенгура, гущери, коали, птицечовки, а в океана плуват делфини и тюлени.
kenguru australia 3 (Small)

kenguru australia 2 (Small)
3. Крепост Буртанж, Холандия
burtnje niderlandia (Small)
Буртанж означава „Звездна крепост”. Тя е построена по време войната за независимост. Архитектите са измислили нов вид укрепление за защита срещу артилерията на окупаторите. След края на войната, укреплението е било изоставено, но след това е укрепено и до XIX век принадлежи на местната общност.
burtnje niderlandia 2 (Small)
4. Албарасин, Испания
albarasine spain (Small)
Философът Хосе Ортега и Гасет пише, че този град има приказен силует. Често е наричан „Розовия град“. Всичко в него е прекрасно: старите криволичещи улици, планините на Сиера де Албарасин, зелените поляни и реки. Тук можете да видите 18-километров водопровод, който е построен по времето на римляните.
albarasine spain 3 (Small)

albarasine spain 2 (Small)
5. Девъншир, Англия
devonshir england (Small)
Девън е сред живописниге окръзи в Англия до него се излива Бристолския канал и Ламанша. Някога го населявал келтския народ, а сега приютява курорти, рибарски селища и пристанища. Там са родени видни мореплаватели като Сър Франсис Дрейк и Уолтър Райли, както и „кралицата на криминалетата” – Агата Кристи. Между другото – събитията, описани в книгата на К. Дойл „Баскервилското куче“, са се случили в Девън.
devonshir england 3 (Small)

devonshir england 2 (Small)
6. Остров Хокайдо, Япония
hokaydo japan (Small)
Ако се случи да отидете до Япония, не забравяйте да посетите остров Хокайдо. Местните са се погрижили за вълнуващи преживявания на гостите си: Гледката на тераса на върха на планината – Ункай, прекрасния аромат и цветни лавандулови полета, ски писти и Синьото езеро. Само тук можете да видите невероятно животно – ендзо момонга. И, разбира се, ще се изненадате от мъдрия синтез на уважението към природата и модерни технологии.

7. Монсанто, Португалия
monsanto purtugal (Small)
Живописният град Монсанто се крие сред гранитни камъни. Придорадата предлага великолепни планини, зеленина, керемидени покриви, калдъръмени улици. Той е бил център на провинция Беира Баикса. Местният пейзаж не се е променил много за осем века, затова през 1938 г. е признат за „най-португалски село”.
monsanto purtugal 3 (Small)

monsanto purtugal 2 (Small)
8. Пернатия каньон, Исландия
pernat kanyon islandia (Small)
Каньонът се намира в югоизточната част на Исландия. Той едно невероятно творение на природата. Образувал се е след ледниковия период. Дължината му е около 2 км и дълбочина 100 м. Да ходиш по протежение на реката е истинско приключение!

9. Алберобелло, Италия
alberpbelo italia (Small)
Миниатюрният Алберобелло е очарователен с неговите прекрасни къщи – трули. Те са около хиляда и петстотин и с конусовидни покриви, някои от тях са над седем столетия. Градът е кръстен в чест на гората наблизо – Arboris Belli ( «красиви дървета“).
alberpbelo italia 2 (Small)
10. Букова алея, Ирландия
bukova irland (Small)
Тъмната алея (Dark Hedges) е необичайно място. Намира се в близост до Арм в Северна Ирландия. Това своеобразно буково авеню е засадено семейство Стюарт преди 3 века. Тяхната цел е да впечатли всички влизащи в имението, което днес е голф клуб. И все пак, според древна легенда, там можете да се срещнете призракът на някоя Лейди Грей … Местните жители ценят традицията и загадките на любовта.

11. Кандован, Иран
kandovan iran (Small)
Село Кандован отдалеч прилича на гигантски мравуняк. Къщите, създадени в каменисти скали приютяват около хиляда души. Но древната форма на селото не трябва да ви подвежда: местните жители отдавна са запознати с комфорт на съвремието. Между другото, в буквален превод името на селището означава – “пчелен кошер“. Там със сигурност ще се чувствате като герой от персийска приказка.

12. Хобитън, Нова Зеландия
hobiton nova zelandia (Small)
Селото-фантазия е създадено от овцеферма за една година с усилията на 400 души за снимките на известната трилогия „Властелинът на пръстените“. След приключване на работата по филма селото беше пусто за известно време. Но скоро започнаха да идват тук почитатели на историята, за да видят отблизо кръчмата на на хобитите “Green Dragon“, сводестия мост, мелница и други цветни обекти от епоса.
hobiton nova zelandia 3 (Small)

hobiton nova zelandia 2 (Small)
13. Езеро Титикака, Перу/Боливия
titikaka peru bolivia (Small)
За местните жители, езерото Титикака е свещено. Името му на индиански означава „планина пума.“ Според учените, това е древно море: там все още плават морски риби, ракообразни и дори акули. В него се вливат около 300 реки. И по езерото можете да видите плаващи острови от тръстика, обитавани от индианците Уру. Начинът на живот там не са се променили много през последния век. Можете дори да помислите, че пътуват назад във времето.
titikaka peru bolivia 2 (Small)

14. Остров Гастелугаче, Испания
gastelugache spain (Small)
Остров Сан Хуан де Гастелугаче е разположен край бреговете на Бискайския залив. Той се свързва със сушата чрез тесен път – стълбище от 237 стъпала. На него е изграден манастир но близо 11 века.
gastelugache spain 2 (Small)
15. Шефшауен, Мароко
shefashauen maroko (Small)
„Синият град“ Шефшауен е разположен по склоновете на планинския район Риф. Тук всичко е приятно за окото: красиви пейзажи, старинна архитектура, произведения на изкуството. И все пак основната атракция – прекрасните сини нюанси, вариращи от светло синьо до тъмно лазурно. В този марокански град ще се чувствате омагьосан като в истински ориенталски приказка!
shefashauen maroko 2 (Small)

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!