You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Пътешествие с влак: 5 причини да се впуснете в подобно приключение

Пътешествие с влак: 5 причини да се впуснете в подобно приключение

За някои хора едно пътешествие с влак е загуба на време, но за други е приключение

Железопътният превоз може би е малко архаичен като транспорт (особено у нас), но понякога едно пътешествие с влак може да се окаже невероятно приключение. Подходящата дестинация и правилно избрания влак за пътуване ще направят почивката ви неповторима.

Романтичната версия на пътуването с влак, която познаваме от старите детективски истории и романи, отдавна вече не е на мода. Но за щастие, такива пътувания все още съществуват. Вероятно няма да попаднете на някаква мистерия или загадъчно убийство във вагон F, но красивия пейзаж, удобното настаняване и специалното усещане при пътуване с влак, със сигурност са неща, които не трябва да се пренебрегват.

Ако вече ви се е приискало да се качите на някой влак, ето пет възможности, които не трябва да пропускате:

Пътешествие с влак - неповторимо приключение
Пътешествие с влак – неповторимо приключение

Orient Express

Магията на златната ера на влаковете може би най-добре ще почувствате в пътуването с Ориент Експрес. Има нещо специално, което придава уникален елемент към атмосферата на легендарния влак. Но маршрута между Париж и Истанбул се променя вече и към Венеция и Лондон, с опция за посещение и на други европейски градове – Будапеща, Прага или Виена. Красотата на влака, украсен в арт деко стил, ви връща в миналото. И почти можете да почувствате, как са пътували онези стари дипломати, звезди и крале. Едно пътешествие с влак, което просто няма да забравите.

Rovos Rail 2

Rovos Rail

Когато говорим за лукс, трудно може да се повярва, че има нещо по-добро от Rovos Rail — линия, която преминава през Република Южна Африка, но и в държави като Намибия и Танзания. Пътуването с влак тук фокусирано върху това пътникът да се чувства като аристократ. От луксозните вагони, до правилата за обличане, които се спазват и от дамите, и от господата — тук всичко изглежда като в роман на Агата Кристи. Липсва единствено Еркюл Поаро.

Glacier Express

За да преживеете истинско приключение, не е нужно да ходите до другия край на света. Достатъчно е да отидете в Швейцария и да се качите на Glacier Express. 7-часовото пътуване между двата известни курорти — Сейнт Мориц и Зермат е невероятно. Може би не е някаква невероятна екзотика, но през тези няколко часа, влака (който се движи доста бавно) преминава през 91 тунела и 291 мостове, а между тях ви обграждат очарователни ледници, снежнобели планини, зелени долини с кристални езера и китни поляни пълни с планински цветя.

Rocky Mountaineer

Rocky Mountaineer

Водещи световни експерти за пътувания много често обявяват точно Rocky Mountaineer за най-красивото и най-незабравимо пътуване с влак, което може да осъществите. Линията минава през Западна Канада и обхваща цялата Албърта и Британска Колумбия, а това, заради което си струва да се впуснете в това приключение е предимно девствената природа, която не бихте могли да видите иначе.

Maharaja's Express

Maharaja’s Express

Най-голямото и приключенско пътешествие с влак може да направите само на едно място — в Азия. Индия може да се посети по безброй начини, а един от най-луксозните е, разбира се Maharaja’s Express. Има няколко линии, които обхващат градове като Делхи, Агра и Джайпур, а общото тук е, че във всеки от тях ще видите редица културни и природни богатства. Същевременно ще се насладите на пътуването, обслужването и допълнителните услуги, които предлагат само най-скъпите световни хотели. Разбира се, всичко това върви с определена цена. И едно такова пътуване ще ви струва няколко хиляди долара …, ако решите да бъдете пестеливи! Но пък от друга страна — кога друг път ще пътувате като крале?

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!