You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Пътуване в Италия: ТОП 10 на нещата, които ще научите и ще ви направят щастливи

Пътуване в Италия: ТОП 10 на нещата, които ще научите и ще ви направят щастливи

Италия не е само страната с изумително културно наследство, но и с ценности, които ще ви превърнат в по-добри хора

Италия за всеки заклет турист е Страната – музей. Всеки влюбен в пътешествията ще ви каже, че там ще откриете над 60% от европейското културно наследство. На Ботуша се намират паметниците на Римската империя, съкровищницата от Ренесанса, великолепие от катедрали.

Романтиците ще открият култовите места, които са гледали на кинолента. Планинарите ще насладят на красотата на Алпите. Тези, които просто искат да си починат и забавляват ще намерят това, което търсят на красивите плажове на Средиземно море и Адриатическо море, в прекрасната местна кухня, вина и карнавали.

Най-голямото богатство на Италия обаче са хората и традиционните им ценности, смятат от woman-onthe-top.net. Народопсихологията се подчинява на десет железни правила, които откровено ще ви смаят, но ще накарат да се замислите. Осъщественото пътуване до Италия ще ви даде незабравими спомени, но и ще промени светогледа ви така, че със сигурност да станете по-добър и щастлив човек.


1. Храната е най-голямото удоволствие, яденето – свещенодействие

Графикът на италианците е железен! Тооочно така! Шумните, емоционалните, закъсняващите италианци имат железен режим: кафе и сладкиши за закуска, Обяд със семейството – 12.00 часа, аперитив – от 17.30 до 19.30, вечеря 20: 00-21: 00 – у дома или в ресторант.

Може да ги видите с кафе в пластмасова чашка, задъхани от бързане и бургер в ръка само в „пожарна” ситуация. Храната по принцип трябва да се консумира веднага, докато е още топла, задължително – спокойно и в компания!


2. Parla piu piano…ама друг път!

Комуникацията движи всичко, разговорът е задължителен и е изкуство. Там ще говорите с непознати не само на скучни теми като времето, а за всичко, което вълнува човечеството. Говорете с когото искате за реколтата от цитруси, сравнявайте вината, архитектурата. Ще се влюбят във вас, защото за местните това е начин да научават нещо ново. Тези емоционални хора владеят изкуството на комуникацията, научили са го още в детската градина и оценяват тези, които скъсяват лесно дистанцията.


3. Животът – начин на употреба

Животът за италианците не е гонитба, преследване на цели, бързане. Той е тук и сега. В Италия ще се научите да чувствате, че имате време за всичко. Престоят ще намали стреса, ще забави ритъмът на живота ви…и ще ви направи доволни. Така лесно ще разберете, че въпреки трите часа сиеста и постоянните закъснения, хората в държавата са щастливи. Просто фокусът на живот се измества на друго място.

У нас казваме „Бързай бавно”, но италианците са го превърнали в начин на живот.


4. Качество на живот – Първо по важност и никакви компромиси

Самият начин на живот в Италия е такъв, че да има време за сутрешно кафе и вестник, за разговор със семейството си през деня, да се приберат навреме децата от училище или да подремнат.

Нещата са регламентирани така, че да разполагате с време за обществен живот, но така че и да можете да си свършите работата.

5. „Защо не?” – италианската философия на живот

По улиците, телевизията и магазините ще се сблъскате с множество изкушения. Вие ще се запитате дали е добре за здравето, бюджета, талията и т.н. Местните просто опитват. Може да имат различно отношение към времето, но не го прахосват в колебания и дълбоки размисли.


6. Време за семейството

Семейството е светиня! Въпреки интернет, глобализацията и промените, в Италия е закон в неделя всички да се събират около масата. Да там е шумно, доста се карат, родата е непоносима, а манджата на баба – тлъста. Голямата фамилия обаче продължава да е островът на сигурността на Ботуша, въпреки променете, катаклизмите и финансовите неблагополучия.

7. Имате деца?! Добре дошли в Италия!

В Италия никой няма да се цупи, че сте довели своите така шумни красавци. Децата ви може да са истински малки хуни, изобретателни в белите, колкото красиви, но никой няма да ви съди и поучава.

Може да имате няколко месечно бебе, но ще ви приемат във всички ресторанти, хотели и обществени места…с ентусиазъм.

8. Здравословен начин на живот

Да, Италия е страната на пастата, пицата, гурме-изкушенията, полети с вино. Там обаче трудно ще видите разплути фигури. Те се кълнат в здравословния начин на живот, баланса и безупречното качество на храната, която поемат.

9. По дрехите посрещат

Мъже и жени се гордеят с факта, че Италия е с най-популярните модни къщи в света. Да подбереш изискано облеклото си е знак на самоуважение и отношение към близките си.

Ако видите небрежняк с размъкнати дрехи, шапка-идиотка, бермуди и шарена риза в големия град – 100% сте попаднали на турист. Не напразно са казали „В Рим се дръж като римляните!”

10. Безупречни обноски

О, да! Ако не те ощипят по дупето и не те преследват с комплимент, направо трябва да се засегнете. Значи не сте достатъчно красива!

Италианците са доказани флиртаджии и галантни ухажори, но освен това са искрено гостоприемни, лъчезарни и възпитани хора. Усмихвайте си, разговаряйте, здрависвайте се – тези дребни жестове ще обогатят деня ви и ще направят ваканцията ви незабравима.

Още ли не сме ви провокирали да си подарите екскурзия до Италия?! Ето ви още няколко перфектни причини:

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!