You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > Паула Хоукинс и „Момичето от влака“: Когато илюзията се превърне в кошмар

Паула Хоукинс и „Момичето от влака“: Когато илюзията се превърне в кошмар

„Момичето от влака“ е невероятна история за демоните и илюзията

Може ли една красива илюзия да се превърне в реален кошмар? И какво стои зад привидно идеалния свят, на привидно щастливите семейства в предградията?

Британската писателка Паула Хоукинс създава един уникален спектакъл, в който нищо не е такова, каквото изглежда. И в който всеки има свой демоничен свят, от който не може да избяга. А красивите приказки всъщност са добре прикрити кошмари.

Или поне така смята героинята от романа „Момичето от влака“.

Всяка сутрин Рейчъл Уотсън хваща един и същи влак за Лондон. И всяка сутрин преминава покрай уютните предградия с красиви къщи, щастливи семейства и преживява спомените за живот, който тя самата е водила, доскоро.

Разведената млада жена е в депресия и с болка си спомня за времето, когато е била омъжена за бившия си съпруг Том и е живеела в подобна къща. Днес той живее в стария им дом с новата си съпруга Ребека и дъщеря им. И отстрани изглеждат, сякаш имат идеален живот.

За да се откъсне от мислите за изгубеното си семейство, Рейчъл фокусира вниманието си върху друга двойка — няколко къщо по-надолу живее семейство Хипуел — Мегън и Скот. На пръв поглед те изглеждат идеалната семейна двойка — млади, влюбени, щастливи. Рейчъл ги нарича „Джес“ и „Джейсън“ и в нейните представи те живеят един прекрасен живот.

Но така ли е настина?

Всяка сутрин тя ги вижда как закусват заедно на терасата и й се струва, че са най-прекрасното семейство на света. Докато един ден влакът спира само за минута на семафора и тя вижда нещо, което преобръща представата й за тях двамата.

И това променя живота й…

Тя има възможност да слезе от влака, да не бъде вече случаен наблюдател, да не бъде просто момичето от влака, а да влезе в реалния живот на тези хора… А изборът й, преобръща всичко.

На другата сутрин Рейчъл се събужда в ужасно състояние — с рани по лицето и тялото си, безпаметна, на пода в апартамента си. Случва се нещо още по-лошо — Мегън Хипуел е изчезнала, полицията намира мъртво тяло, а изглежда сякаш момичето от влака има нещо общо с това…

Отчаяната Рейчъл започва собствено разследване, за да открие, какво се е случило с изчезналата съпруга. И дали тя самата няма нещо общо с това?

Романът на Паула Хоукинс се превърна в световен бестселър, а Тери Хайес я нарича новият Хичкок. „Момичето от влака“ се превърна в абсолютна сензация за 2016 година и дори вдъхнови режисьора Тейт Тейлър да я екранизира.

Филмът предизвика очаквания бум, а благодарение на перфектната актьорска игра на Емили Блънт, Ребека Фъргюсън и Джъстин Теру, той успя да задържи вниманието на публиката. Критиката обаче обяви, че е твърде пренаситен като сюжет и го отхвърли.

"Момичето от влака" -една различна история
„Момичето от влака“ -една различна история

Въпреки това, лентата е едно от запомнящите се заглавия, които можете да видите на екран през тази есен. И ако искате да прекарате два часа в опит да откриете един загадъчен убиец, да надникнете в мрачните кътчета на човешкото съзнание, или просто да видите как е екранизирана любимата ви книга, гледайте „Момичето от влака“. До самия финал със сигурност няма да скучаете.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!