You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Писмо до Бъдещото ми Аз като „свекървище” (И до вашето, ако сте родили Идеалния)

Писмо до Бъдещото ми Аз като „свекървище” (И до вашето, ако сте родили Идеалния)

Писмото, което една руска авторка на редовна рубрика написа до самата себе си, се превърна в хит сред майките на момчета

Жени Батурина е автор на рубрика в руското онлайн издание SNC. Тя е речовита, остроумна, може да те накара да се замислиш, дори когато те разсмива, женила се е два пъти и…има прекрасен, непълнолетен син.

В един прекрасен ден се замислила за вечната война между свекървите и снахите, които обичат един и същи мъж, а това винаги е отличен повод за кръвопролитна женска война.

За да не се окаже героиня в подобен филм на ужасите, Жени спретна „Писмо до Бъдещото ми Аз”. То се хареса от всички, но мъжките майки го приеха като истинско откровение:

„Здравейте, Евгения Анатолиевна. Как сте? Как е здравето?

Добре. Не се плашете така. Да си говорим „на ти” – все пак се познаваме от толкова години. Пиша ти да ти напомня каква свекърва мечтаеше да бъдеш 20 години назад.

А ти така искаше да си добра свекърва. По-точно – да останеш нормална, когато синът ти порасне и реши да се жени. Затова, да ти напомня:

1. Не роди дете заради себе си

Тази огромна препълнена кафемашина сте купили за себе си и сте я кръстили Юра. Може да я критикувате колкото искате. Тя наистина трябва да отговаря на вашите очаквания и вложени в нея пари, които сте изкарали.

А детето не е кафе-машина. Той, представи си е човек. Прекрасен и любим, но просто момче. Разбирахте го, като лежеше в люлката, приличаше на старче – извънземно и беше в състояние да поддържа разговор само с думата „агууу“. След това минахте на по-сложни диалози, той започна да ходи бързо, и ти знаеше, че един ден ще избяга напълно. Тогава си мислеше, че това е страхотно – ще стане истински човек, който ще живее истински живот. Надявам се, че и сега мислиш така.

2. Ако не ти харесва жена му, това нищо…

…не означава. Съвсем нищо! На теб не ти харесваха и момиченцата, с които дружеше на две годинки и с които се разхождаше. Толкова глупави им бяха шапките! Това са инстинкти!

С инстинктите обаче, като човек, който уважава еволюцията, си се научила да се справяш. А момчето си възпитала така, че за разлика от кафе-машината, умее само да взима решения. Ето и той го е взел – решил е да се ожени за това момиче. Ако сбърка, ще се разбере с времето, ще поеме последствията и ще обмисли как да ги минимализира – на това също го научи.
pismo-do-men
3. Кажи всичко, което мислиш за нея

Не таи всичко в себе си. Сподели – с мъжа си, приятели, терапевт и случаен спътник във влака (Ако все още има влакове. Дали още има държавни железници? Ох!)

Разкажи колко е млада, арогантна, неопитна, когато иска да направи нещата по свой начин и слуша съвети с половин съвети ухо, дори и сама да ги е поискала.

Тя е ужасна, да. Както ти в младостта си. Само те моля на нея да не й казваш нищо. Обсъди други, приятни и за двете теми. И престани да я наричаш „оная”, тя си има име – Соня или Полина, ако се съди по актуалната статистика на ЕСГРАОН.

4. Живей по-далече

Ти нали още помниш, че близките отношения със свекървата се поддържат на разстояние. Едва ли нещо се е изменило. Ако при вас вече се е утвърдил космическия туризъм и космическата емиграция, избери си някоя симпатична планета и се засели там. Най-добре е да имате море – с охота ще ти поверяват внуците.

По отношение на внуците – с тях е просто. Обичай, грижи се и се старай да не критикуваш родителите им.

Да, на теб ти изглежда, че роботът – бавачка не се справя с отговорностите си, както и нова мода децата да спят на тавана и хранене с цветна смола, меко казано, те учудва. Но твоята свекърва предпочиташе стегнато повиване и отричаше купешкото пюре. Нали помниш как те вбесяваше това?

5. Живей по-дълго

И само своя живот! Ти често мечтаеше за това, когато детето беше малко и имаше хиляди задачи, как ще вършиш нещо полезно и за удоволствие. И да: Ежедневно да звъниш на сина си и да имитираш сърдечни пристъпи, е най-лошата от всички идеи. Въпросът не е дали ще дойдат при теб или не, а да го направят без шантаж и заплахи, по собствено желание. По-добре е да не тъгувате по детето, отколкото да станете негов основен проблем.

А ако сърцето ти е наред, не забравяй да се грижиш за здравето си. Повярвай, че и на порасналите деца им е нужна майка, с която да говорят.

P.S. Току що дойде синът ни и ми съобщи, че до пълнолетието му ще забранят брака (и всичко друго). Ако е така, извинявай и приеми писмото ми с хладно любопитство.

P.P.S. Не показвай на годеницата му голи снимки. Особено детски.Затова може да те арестуват.“

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!