You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Полезни съвети за кухня, чиста до блясък

Полезни съвети за кухня, чиста до блясък

Добрите домакини имат безценни съвети за кухня, които ще улеснят поддържането й в изряден вид

Поддържането на безупречна чистота изисква време и старание, но някой, който да помогне с практични съвети за кухня.

Много е трудно да успеете да поддържате дома си в изряден вид, когато имате работа, семейство, за което да се грижите и куп странични задължения. Поддържането на чистота е истинско предизвикателство, когато нямате време. Особено, когато става въпрос за кухнята, в която вечно се готви, цапат се съдовете и винаги има хора.

Ако нямате кой да ви помогне, най-добре е да послушате по-опитните домакини.С техните съвети за кухня, задачата ви ще се облекчи, убедени са от woman-on the-top.net.

Нека чашите да заблестят

За да се радвате на чаши без петна от засъхнали капки и дори да имат кристален блясък, не е нужно да купувате скъпи препарати за почистване. Прибавете в купа топла вода, оцет и сол и с тази смес изтъркайте посудата си.

Да почистим алуминиеви тигани бързо и без усилие

Алуминиевите тигани ще грейнат като нови, ако в тях сварим вода с обелките от картофи, ябълкови кори или оцет.

Емайлът може да изглежда неизползван

Емайлираните съдове потъмняват с времето. За да изглеждат като нови, всеки път ги мийте допълнително с разтвор на лъжица хлебна сода, а веднъж месечно ги оставете да поврат с разтвор от вода и оцет.

Чист като в аптека хладилник

И без битова химия ще върнете старата белота и свежест по стените на хладилника. Разтворете 4 супени лъжици хлебна сода в литър вода и с обикновена гъба минете повърхностите.

Млякото изкипя!

Ако изпуснете млякото, бързо посипете загорялото място със сол и мокра хартия за печене, така неприятният мирис няма да се разпространи, а почистването ще се облекчи.

Съхранение на брашното

Ако искате да запазите брашното и за следващата панировка, сложете в него необелени скилидки чесън. Така няма да го атакуват нито мушички, нито някакъв друг вид насекоми.

Наточване на ножа

По-лесно ще наточите затъпелия нож, ако го оставите за известно време във физиологичен разтвор (вода с морска сол).

Почистване на месомелачката

Месомелачката се чисти идеално само с едно бързо прекарване на сурови картофи през нея.

Вечни чаши

Новите стъклени чаши като че ли се чупят страшно бързо. За да ги заздравите, поставете ги в съд и върху него пуснете първо студена вода, която бавно затоплете до вряла.

Мъжете могат да подценяват майката-домакиня, колкото си искат. Мъдростта на поколения жени е изумителна и човек би написал цяла енциклопедия с хитрини или полезни съвети за кухня, благодарение на опита й

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!