You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Полезни трикове за пестене на пари у дома

Полезни трикове за пестене на пари у дома

Пестенето на пари не е само въпрос на възможност, но и на стратегия, с която овладяваме ненужните разходи

Всеки ден правим много ненужни покупки, за които после съжаляваме. За щастие, това може да се промени! Основното е да контролирате разходите си. Ето някои тайни, които ще помогнат да спестите парите си всеки ден:

1. Подредете приоритетите

Първото нещо, което трябва да знаете, е колко харчите за наем или ипотека, както и за общи разходи. Струва си да вземете предвид онези разходи, от които не можете да се откажете, които правите всеки месец, например ходенето на маникюр или фризьор или уроци по йога, излизането с приятелки и др.

2. Три различни сметки

Повечето хора имат само една сметка или най-много две, но най-добре би било да имате три. Първата е за плащане на сметки, втората е за спестявания, а третата е за ежедневни разходи.

3. Проверете вашите транспортни разходи

Цените на горивото стават все по-високи всеки ден, така че не използвайте колата си за кратко пътуване. Градският транспорт е вашият най-добър помощник. Ако някой ден трябва да използвате такси, не забравяйте да използвате градския транспорт на обратно.
Трикове за пестене на пари

4. Бъдете реалисти, когато купувате

Много жени искат да купуват модерни артикули или продукти, които сме виждали в Instagram (семена от чиа или каперси). Нека бъдем реалисти! Дори не знаем какво да правим с тези продукти! В този случай е най-добре да купувате традиционни продукти, да съставите меню и да купувате само правилните съставки. Не пълнете хладилника със скъпи и ненужни храни.

5. Внимавайте с промоциите и отстъпките

Често купуваме нещо, което не ни трябва, само защото продуктът се продава на промоционална оферта или правят голяма отстъпка. Това трябва да се избягва. От друга страна, ако трябва да направите покупка, но не спешно, изчакайте празнични или сезонни отстъпки. Така спестявате доста пари.

6. Преди да купите, запитайте се дали имате нужда от този артикул

Случвало ли ви се е да отидете до магазина, за да купите едно нещо, а в крайна сметка да купите цяла кошница с продукти? Преди да купите, помислете дали наистина имате нужда от всички тези продукти.

7. Бъдете готови за промяна

Вашият бюджет не трябва да бъде фиксиран. Адаптирайте се към вашите нужди. Ако имате повишение на заплатата, искате да се заемете с ново хоби или да си купите нещо, за което отдавна мечтаете, не се отказвайте. Бъдете гъвкави за промяна.

8. Не злоупотребявайте с кафето

Кафенетата са станали неразделна част от живота ни. Да, това не е скъпо удоволствие, но като цяло за кафе се харчат доста пари. Не следвай капризите си. Отивайте на кафе само когато наистина искате да го пиете, а не във всеки свободен момент.

9. Проверете цената на доставката

Ако купувате нещо онлайн (тъй като е по-евтино и по-удобно от закупуването в магазин), уверете се, че не струва много пари за доставка. Някои магазини предоставят тази услуга безплатно.

10. Не изхвърляйте храна

Изчислено е, че всеки потребител губи средно 63 кг храна годишно. За да избегнете това, трябва правилно да съставите менюто. Ако имате останали продукти, направете салата или дресинг. Освен това проверете срока на годност на продуктите. Ако периодът е много кратък и нямате време да изядете продукта, тогава е естествено той да бъде изпратен в кофата за боклук. Някои продукти обаче могат да се консумират още няколко дни след изтичане на срока на годност без опасност за здравето.

11. Знаете ли колко пари имате в портфейла си?

Ако не, тогава ще бъде по-трудно да контролирате техния брой и вашите разходи. Най-добре е да знаете колко пари на седмица ще ви трябват и да разпределите тази сума за всеки ден. И не харчете повече от позволеното просто по прищявка. Най-добре е да имате ограничено количество в портфейла си и да носите малко пари в резерв.

12. Контролирайте разходите си в деня за заплата

Когато получим парите, които искаме, често отиваме да пазаруваме. В големите супермаркети и магазини маркетинговите трикове работят много добре, за да ви попречат да си тръгнете с малко количество покупки. Не искате да похарчите цялата си заплата за един ден, нали? Помислете много внимателно какво точно трябва да купите.

В допълнение към тези основни съвети има много начини да спестите пари. Можете да спестите пари за черни дни или просто за голяма покупка, можете да се откажете от лошите навици, което ще спести не само портфейла ви, но и здравето ви. Наистина ли обичате да убивате тялото си с пушене? Вложете цялата си енергия, за да се отървете от този навик и разходите ви ще намалеят значително. Вместо няколко кутии цигари на ден, можете да спестите пари и да си купите електрониката или дрехите, които искате. Друг вариант е да купувате стоки на едро. Ако имате голямо семейство, това няма да е проблем. На едро се продават стоки от три бр. Голямо спестяване на пари и време, защото след три дни няма да ви се налага отново да тичате до магазина!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!