You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Как да накарам гаджето си да спре да ме ревнува?

Как да накарам гаджето си да спре да ме ревнува?

Ревност? Как да се справим с нея?

Ревност - как да се справим с нея?
Ревност – как да се справим с нея?

Гаджето ви ревнува? Държи ви сметка с кого излизате, къде отивате, кога ще се приберете, защо изглеждате толкова добре, защо изглеждате толкова зле и още куп неща? Спокойно, далеч не сте сами. Има много фактори, които влияят на отношенията между партньорите, а факторът ревност е една от кризите, с които трябва да се справя всяка двойка. Малко ревност е полезно за всяка връзка, но постоянната е вече прекалена.

Днес обаче ще си поговорим не само за това как да накараме гаджето ни да спре да ни ревнува, но и какво провокира ревност в една връзка. Много са основните фактори, които влияят на всяка една връзка, но има три, които са водещи.

1. Комплексът „Той/тя е много по-добра от мен“

Модерната и еманципирана жена знае какво иска, знае как да го постигне и определено няма да седне и да плаче, ако изведнъж се окаже сама. Това малко или много притеснява мъжете — особено, ако не сте равнопоставени социално, финансово, интелектуално. Някои мъже приемат с удоволствие факта, че половинката им е по-успяла от тях. Други обаче се чувстват потиснати, смятат, че не са достатъчно добри за половинката си, както и че тя може да си потърси друг, който да е по-добър от тях самите. И започват да се държат арогантно, обидно и понякога дори грубо, за да скрият страха си. При жените е абсолютно същото. Ето един съвет как да се справите с проблема.

Как да се справим с кризата?

Покажете на половинката си, че независимо от различията помежду ви, вие наистина държите на него. И всъщност той е човекът, който ви тласка напред. Дайте му да разбере, че качествата, които цените у него са много по-важни от това да покажете кой от вас е по-успял. Както и че независимо колко привлекателни, умни и успешни мъже познавате, вие държите само и единствено на него. И щом сте с него, значи ги превъзхожда многократно. Това ще му вдъхне сигурност.

2. „Ще ме измами като бившите ми“

Нито мъжете, нито жените прощават лесно изневяра. И двата пола неведнъж са попадали в ситуация да хванат някое гадже в изневяра и неизменно при задълбочаване на нова връзка, на преден план изплува страха „Ами като ме измами като бившите ми?“. Несигурността е основният източник на тревоги и притеснения, като и двигател на скандалите между партньорите. Съмнението, че тя/той си има друг/друга води до изключително неприятни моменти в отношенията ви.

Как да се справим с кризата?

Поговорете открито с партньора си. Не крийте страховете си и изчакайте реакциите му. Споделете какво ви измъчва, вместо да го преследвате с несправедливи обвинения. И му дайте възможност да разсее страховете ви. Подобни разговори сплотяват двойките, дори и половинката ви да се чувства неловко да говори за чувства. А ако въпреки това продължава да ви идентифицира с бившите си, най-добре е да помислите дали си струва да продължите заедно.

3. „Ако ме изостави, аз съм никой“

Това вероятно е най-тежката форма на ревност, която психолозите познават. Развиването на зависимост към партньора, обсесивно състояние, насилие, скандали — всичко това са все фактори, които засягат тази форма на ревност. За да спрете това, решение номер едно си остава разговорът, но заедно с него и желанието на половинката ви да поработи върху себе си.

Как да се справим с кризата?

Помогнете на партньора си да развие чувство за собствена значимост и самооценка. Не му позволявайте да се подценява, да изпада в състояния на депресия, или да се чувства зависим от вас. Дайте му свобода, като поискате и за себе си такава, но в разумни граници. Насърчавайте го да излиза и да общува с други хора, да си намери самостоятелно хоби и да прави неща, в които се чувства успешен. Всичко това ще допринесе за справяне с ревността. Не му позволявайте да налага контрол върху живота ви, като в същото време не налагайте контрол и върху неговия. Ако въпреки това продължи да проявява ревност, вариантите са два — посетете психолог, който да ви помогне да се справите с проблемите във връзката, или се разделете с него, преди да е станало прекалено късно.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!