You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Пожълтялата пластмаса ще изглежда като нова: Избелете старите контакти и дограма

Пожълтялата пластмаса ще изглежда като нова: Избелете старите контакти и дограма

Ако върнете стария блясък на неща като дограмата или електрическите контакти, домът ви ще изглежда напълно обновен

Пластмасовите неща като ключове, щепсели, дистанционни управления и т.н. с времето придобиват жълтеникав цвят, който не изглежда добре. Вместо да ги подменяте, може да ги почистите. Не ви е нужен скъп препарат за целта. С помощта на този лесен трик ще възвърнете красивия им бял цвят.

Преди да започнете да премахвате жълтите петна от пластмасата, трябва да подготвите съд, който по-късно ще напълните с вода, препарати, мека кърпа, с която да търкате пластмасовата повърхност, сухи кърпи, четка за зъби и гумени ръкавици, за да предпазите кожата си.

Ако решите да използвате сода за хляб, можете да опитате внимателно да я втриете върху пластмасата с помощта на влажна кърпа. Можете също така да разтворите сода бикарбонат в малко вода и така да опитате да изтъркате всички повърхности, които са замърсени и пожълтели.
Съвети за избелване на дограма
Освен със сода, можете да премахнете пожълтяването и с помощта на обикновен препарат за миене на съдове. Трябва да поставите една малка чаша перилен препарат в съд, пълен с четири литра вода.
Ако предпочитате да използвате някои от природните препарати за премахване на жълтия цвят от пластмасата, можете да използвате ябълков оцет, който ще нанесете директно върху повърхността.

Освен това можете да използвате смес от оцет и вода. Разтворете малко оцет в купа с вода и напръскайте разтвора върху повърхностите, които искате да почистите. Внимавайте с щепселите и ключовете, за да не попадне вода на места, където има електричество.

Можете да приложите същите методи за почистване на пожълтели PVC врати или каси, тостери, дистанционни управления, климатици и други подобни.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!