You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Практично решение за детската стая: Как да осигурим комфорт на модерния тийнейджър

Практично решение за детската стая: Как да осигурим комфорт на модерния тийнейджър

Детската стая може да се обзаведе по много начини, но ако искате да спестите пространство — това е решението

Мултифункционалните мебели са най-доброто решение за малките жилища, но да организирате пространството в детската стая си е предизвикателство. Как да съберете всичко на площ от 15 — 20 квадрата? Въпрос, с който и Шекспировия Хамлет би се затруднил.

Ние обаче имаме решение.

Руското архитектурно студио „INT2 architecture“ неотдавна представи концепция за малка детска стая за тийнейджър. Интересното е, че тук всичко е компактно, а в същото време има и достатъчно пространство в дома.

Практични решения за детската стая
Практични решения за детската стая

Конструкцията прилича на голям, дълбок куб, което помага стаята да бъде по-добре уредена, по-просторна и да има всички елементи без стените да бъдат заети изцяло с шкафове, бюра, библиотека и легло. Същевременно създава един вид частен салон, където собственикът на стаята, в този случай 14-годишно момиче, може да се уедини и да има свое изцяло лично пространство.

detska-3

Кубът е структуриран около прозореца, като в центъра му е леглото. Големи чекмеджета под него съхраняват завивките и осигуряват комфорт през деня.

detska-3-3
Рамката представлява гардероб и библиотека в едно. Работната литература е събрана в рафтовете, а една от страничните врати, пък отваря гардероб — чекмедже с всички нужни дрехи.

detska-4

Както обясняват архитектите на проекта, в малкото пространство всички тези елементи са били разположени пръснати из стаята, заедно с работното бюро. По този начин обаче заемали огромна част от нея, губейки тясното пространство.

С цел да създадат пространство, което ще бъде естествено, модерно, удобно и стилно, те решили да съберат всички елементи заедно в една конструкция.

detska-5

Освен съвременното работно бюро, поставена е и мултифункционална стена, която има функцията на огледало, платно за прожектор и работна дъска, която може да се използва за допълнителна украса на детската стая, или пък да си следят ежедневните задължения.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!