You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Пренесете морето у дома: Вълшебния свят на аквариума в интериора

Пренесете морето у дома: Вълшебния свят на аквариума в интериора

Ако сърцето ви принадлежи на морето, а сте принудени да живеете далече от него – „откраднете” си част от него в аквариум

Ако сте любители на водния свят, ако той ви успокоява или просто искате да въведете да имате необичаен, магичен интериор в дома си, предлагаме ви да помислите за шарен и голям аквариум.

Целта му не е само да гледате играта на пъстрите рибки, а да „вградите” това откраднато късче море в обзавеждането. Отдавна стъклените „кутийки” за риби не са само прозрачна клетка за водни животни. Умели дизайнери са ги превърнали в атрактивни акценти на интериора.
Аквариум в интериора интересни идеи
Освен, че имат естетическа ценност, аквариумите и животинките, които живеят в него имат и положително въздействие върху психиката и настроението на хората. Те провокират спокойствие и вдигат нивото на положителна енергия.

Аквариумите могат да бъдат всякакви размери, от тези, които могат да приемат само няколко рибки, до тези, които са достатъчно големи, за да могат да бъдат убежище на делфини или китове-убийци.

Някои хора имат водни аквариуми, в които съхраняват организми, които произхождат от доста студени райони. Също така, много аквариуми с топла вода осигуряват подходящи условия за разноцветните тропически риби. Освен това, възможно е да напълните аквариум с морска вода, за да се съхраняват морски обитатели като корали или раци.

Ако искате да съхранявате риби или водни животни, тогава е необходимо да им осигурите естествени условия. Необходими са растителност и места, където животните могат да се скрият или да почиват. Дъното трябва да бъде покрито с чакъл, за да прилича на естествено местообитание.
Аквариум в интериора интересни идеи
Водата трябва да се поддържа постоянно чиста и трябва да съдържа кислород, за да могат животните да дишат. Това се постига с помощта на помпа, която водата обогатява с мехурчета въздух и едновременно почиства аквариума.

Ако решите, че искате да имате аквариум, трябва да знаете, че той не трябва да бъде на пряка слънчева светлика, защото това провокира водораслите да направят слузест слой на стъклото.
Аквариум в интериора интересни идеи
Когато веднъж се напълни с вода, аквариумът е труден за преместване, така че изберете му веднага място. Останалото е идейно дизайнерско решение и прецизно стопанисване от страна на стопаните!

Още оригинални идеи за интериора може да намерите в www.moyatdom.com

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!