You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > При детска истерия: Полезни методи, с които ще намерите спасение

При детска истерия: Полезни методи, с които ще намерите спасение

Много семейства се виждат в чудо, тъй като не могат да намерят правилния път при детска истерия

За ужасяващата детска истерия сигурно само сте чували, докато лично не ви споходи. Малкото ви същество е излязло от контрол, крещи и реве, ако не се случат нещата по негово желание. Това е особено неприятно, когато се намирате в магазин, където искате да приключите набързо с покупките, а детето ви става център на вниманието със своята нервна криза. Вие изпадате в безпомощно състояние, тъй като сте с вързани ръце. Не помагат никакви молби, заплахи или примирение от ваша страна.

Шамарите не са решение! Истината е, че по този начин, няма да решите проблемите на детето си, а по-скоро ще навредите. А вие искате позитивен резултат, който предполага едни открити отношения между родител и дете, основани не върху страх и потиснати чувства.

Трудно е да запазиш спокойствие в условие на детска истерия
Трудно е да запазиш спокойствие в условие на детска истерия

Направете си план, който да следвате безотказно:

Задайте си няколко въпроса, свързани с това какво се случва, какво не е наред и какво очаквате от детето си.

После покажете сила на характера и го оставете на място, където ще стои, докато се успокои. Отдръпнете си и му кажете, че може да се върне, едва когато вече не е в истерия. Може и да го хванете здраво и да му заявите, че ще го пуснете, когато дойде на себе си. Забележите ли съжаление в него, веднага прекратете изпълнението на метода, за да не го стресирате допълнително.

Разговорите са удачни при по-големи деца, примерно от 2 години нагоре. Тогава може да пробвате със споразумения, тъй като самите малчугани се учат да водят преговори. Водете го деликатно към отговорите, които са му нужни, за да може само да се справи със ситуацията. Питайте го осъзнава ли какво е направило, признава ли грешката си – това е от изключително значение. Нека да се изяснят подбудите му да постъпва по определен начин, нека детето само потърси друг вариант за реакция. Цялата тази процедура протича в спокойно състояние на детето. Накрая завършете с изискване за обещание от негова страна, може дори и да го пробвате като упражнение, все едно е реалност, за да види то как ще се разиграят нещата следващия път.

Не взимайте предвид веднага капризите му – накратко, не му угаждайте постоянно, нито пък скачайте да го утешавате, когато изпадне в детска истерия.

Ако то се държи добре, вие му дайте обещание, че ще получи подаръка, който иска отдавна.

Определете дни, в които може само да решава и избира.

Предложете му да си смените ролите, за да усети в каква ситуация ви поставя.

Играйте на търговски център у дома, което ще е полезно и за вас, и за него. Вие ще съберете впечатления, коя тактика може да е от полза, а то може да получи добър урок, ако му демонстрирате как изглежда отстрани.
Тези насоки може да не изкоренят всички причини за съществуващата детска истерия, но гарантирано ще облекчат положението.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!