You are here
Home > Дом и семейство > Кухня > Пригответе най-нежното домашно масло с две съставки – никога няма да дадете пари за друго

Пригответе най-нежното домашно масло с две съставки – никога няма да дадете пари за друго

Тази рецепта за домашно масло е толкова проста, че ще искате да я опитате веднага

Наистина вече с пари можеш да си купиш всичко и да намериш всичко, което ти трябва по магазините. С каквито и средства да разполагаш обаче, винаги се оказва – няма нищо по-вкусно и здравословно от домашно приготвеното.

Същото се отнася и за маслото – продуктът, който бихме искали да използваме винаги в кухнята. Независимо дали ще намажем филийка на закуска, ще готвим или ще месим, този млечен продукт е незаменим. Разбира се, заради цената се налага да правим компромиси и да купуваме по-евтини алтернативи. Тази изгодна сделка обаче се оказва за сметка на здравето ни и се връщаме в началото…

Няма нищо по-хубаво и по-…изгодно от домашно направеното масло! Няма нужда да го правите като „стаааарите българи” с дълго биене. Просто имате нужда само от две съставки: Сметана и малко морска сол.

Сложете две чаши сметана в блендера и пасирайте, докато получите колкото е възможно по-плътна смес. След това прецедете водата, преместете в друг съд и изплакнете със студена вода и отново отцедете водата. Повторете процедурата няколко пъти. Хубаво изцедената сметана осолете с малко морска сол. Сложете маслото в някакъв съд с капак и го оставете да престои в хладилник.

След като „пренощува” вашето домашно приготвено масло е готово за употреба!

Не се изненадвайте – вече знаете, че и най-скъпото масло се изработва от тези прости съставки!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!