You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Приказките на братя Грим оживяха! Добре дошли в Гитхорн

Приказките на братя Грим оживяха! Добре дошли в Гитхорн

Вижте оживелите приказки на братя Грим или живописния Гитхорн

Приказките на братя Грим оживяха. Можете да се потопите в истинската атмосфера на „Цар Дроздобрад“, „Златната гъска“, „Баба Хола“ и дори „Горската къща“. Гитхорн в Холандия, изглежда като оживял именно от тях.

Гитхорн: Оживялата приказка на братя Грим
Гитхорн: Оживялата приказка на братя Грим

Живописното село в страната на лалетата и каналите, от мнозина е наричано „Холандската Венеция“. А причината за това е, че е достъпно само по вода.

githorn-holandija-2

Селото се намира в северозападната част от Холандия и е само на 90 километра от Амстердам. Основано е от бежанци от региона на Средиземноморието, които се заселили тук около 1230-та година. Благодарение на автентичната си архитектура и живописна природа, то изглежда като излязло от някоя приказка. И нищо чудно, ако попаднете там да преживеете някое приключение, каквото само в приказките съществува.

githorn-holandija-

Красива природа, стари къщи, разходка с лодка по многобройните канали, или разходка по многобройните дървени мостове… Иначе казано, става въпрос за място, което ще ви предложи единствено спокойствие, място, където за кратко ще забравите за шума на колите, за мръсния въздух и праха, защото те тук не са добре дошли.

githorn-holandija-r5

Всъщност, в зоната, която го заобикаля, е забранено движението на автомобили, въпреки че днес се правят изключения само в специални случаи. В старата част на Гитхорн не е имало почти никакви пътища и целият транспорт е минавал през канали, с които цялото село е пресечено. Разбира се, има възможност и за туризъм, защото в това село въпреки каналите има и множество пешеходни маршрути и мостове, а днес може да използвате и велосипедни алеи. До 1958 година това място е било почти неизвестно, но след като светът го преоткрива, се превръща в любимо за туристите, пише tocka.com.mk.

githorn-holandija-4

Гитхорн е особено привлекателен за китайците: 150-200 000 туристи от най-многобройната страна на света всяка година пристигат в този край на Холандия. В Гитхорн има и различни музеи, в които може да се научи живота и бита на хората живели тук през последните 100 години, да се видят грънчарските произведения, както и много стари коли, шейни и велосипеди. Също така се организират и множество художествени изложби, а има и специални дейности за най-малките. През зимата, това място е изключително привлекателно за любителите на кънките на лед.

githorn-holandija-re3

Ами какво друго да добавим, освен, насладете се на снимките! Те наистина ще ви харесат!

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!