You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Приложна психология: Малки трикове, които ще ви улеснят живота

Приложна психология: Малки трикове, които ще ви улеснят живота

Малки психо трикове, които ще ви спестят доста главоболия

Тези трикове са елементарни, но в същото време и изключително ефективни. В ежедневието си понякога попадаме в ситуации, в които ни се иска да доминираме или най-малкото, да избегнем неприятен сблъсък. Ако искате да повлияете на поведението на околните, ето няколко психологически трика, които наистина могат да се окажат полезни във всяка ситуация.

1. Как да разберете дали ви харесват?

За да разберете дали се харесвате на някой, изберете една дума, която събеседникът ви използва. И, когато лицето използва думата, кимнете с глава и се усмихнете. Ако му харесвате, той/тя ще започне да употребява думата постоянно.

Психо трикове
Психо трикове

2. За да ви приемат на сериозно

Ако искате да ви вземат на сериозно, тогава, когато казвате нещо важно, добавете, че това е съвет, даден от вашия родител. Хората много повече вярват в съветите, дадени от някой родител.

3. Как да се измъкнете от тълпата?

Искате ли да изчистите навалицата пред вас? Просто насочете погледа напред, в посоката, в която се движите и гледайте как всички ви правят път.На местата, в които има силен шум, ако гледате само напред, показвате на хората в каква посока се движите и по този начин те несъзнателно ще ви правят път.

4. Песента, която искате да забравите

Ако някоя песен ви се върти в главата, а искате да забравите, опитайте се да се сетите за края на песента. Нашият мозък се стреми да помни нещата, които сме оставили незавършени.

5. Убедете децата да ядат дори онова, което не обичат

Да накарате децата да ядат ястие, което не обичат, е огромно предизвикателство. Но има начин да се справите с това. Не се опитвайте да ги накарате да го заобичат, а ги попитайте колко количество могат да изядат, като вие определяте количеството, но все пак им давате и право на избор.

Например, ако не са любители на броколите, попитайте ги колко клонки броколи да им направите, три или четири и те автоматично се съгласяват на това. Същият трик можете да използвате и в други различни ситуации.

6. Накарайте другите да се съгласят с вас

Ако искате да се съгласят с вас, само кимайте с глава, докато говорите. Ако кимате, това означава, че всичко, което казвате, е вярно. Нещо повече, според социологическите проучвания, ако използвате подобно поведение и хората ще ви отвръщат с кимване.

7. Как да разберете дали ви наблюдават?

Ако имате чувството, че някой ви гледа или ви следи, просто започнете да се прозявате и се огледайте наоколо. Тъй като прозяването е заразно, който ви следи, също ще започне да се прозява.

8. Топлите ръце са знак на приятелство

Когато се поздравявате с някой, погрижете се ръцете ви да са топли, защото топлите ръце са признак за приятелска атмосфера, докато студените ръце оказват обратния ефект.

9. Как да накарате другите да говорят с вас?

Каквото и да каже вашия приятел, перифразирайте думите му и отново ги кажете. Човекът, който говори с вас, подсъзнателно ще има чувството, че сте много добър слушател. Само не прекалявайте с перифразирането.

10. За да ви помогнат

Ако искате да ви помогне някой, започнете изречението с думите „Имам нужда от твоята помощ“. Хората не искат да се чувствам виновна, като откажат да ви помогнат, така че очаквайте съдействие от тях.

11. Проверете кога някой не ви харесва

Ако смятате, че някой не ви обича, попитайте дали може да заеме неговата химикалка. Хората не искат да помогнат на тези, които не харесват, но на такава малка услуга няма някой, който не би отвърнала положително. Нещо повече — човекът отсреща, дори ще реши, че може би ви харесва.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!