You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Продължения на любими книги, които малцина са чели

Продължения на любими книги, които малцина са чели

Всички имаме любими книги и герои, които са ни скъпи като реални хора

Всеки от нас има любими книги, които са го държали в напрежение с изкусно написани истории и герои, които изглеждат като живи. Драмите, сълзите, смехът свързани с тях са ни толкова скъпи, че ги препрочитаме и се наслаждаваме на въздействието им постоянно. Оказва се обаче, че някои от тях имат продължения, а…само най-запалените книгомани подозират за тях:

1. „Под игото” и „Нова земя”

Най-скъпата сред всички любими книги на българите е не само част от учебната програма. Тя присъства във всеки дом и няколко поколения българчета са израснали с борбата на Бойчо Огнянов и Радините вълнения. Малцина обаче знаят за „Нова земя” – романът, написан няколко години по-късно.
nova zemya
Книгата е също толкова увлекателно четиво, но е сред най-недооценените творби на Вазов. Охулвана е преди и след соца, главно поради идеологически причини. Читателите обаче биха оценили книгата – ще видят какво се е случило с мнозина от познатите им герои, оцелели от пожара на Априлското възстание.

2. „Да убиеш присмехулник” и Go Set a Watchman

Go_Set_a_Watchman
Действието в новия роман на Харпър Лий се развива в Мейкомб, Алабама. Скаут е пораснала и вече живее в Ню Йорк. Тя се връща да види Атикус Финч, 20 години след мрачните събития от детството си в американския Юг.

3. Шантарам и The Mountain Shadow

The-Mountain-ShadowFEATURED

Романът на Грегъри Дейвид Робъртс проследява битието на един човек, който е в състояние да излезе от бездната и да оцелее. Две години след загубата на близките си Лин смело се бори с житейските трудности. Дали ще бъде в състояние да изпълни последните инструкции на Кхадърбхай и да си възвърне вярата и любовта?

4. „Дяволът носи Прада” и „Отмъщението носи Прада”

otmashtenieto nosi prada
Героинята на Лорън Уайзбъргър – Анди е напуснала работата за Миранда преди десет години. Тя и Емили, бившата й гадна колежка са направили булчинско списание. Анди дори се омъжва за любовта на живота си. В сватбения си ден обаче разбира – нищо от живота й не е това, което изглежда.

5. „Вино от глухарчета” и „Сбогом, лято” 

sbogom-liato-rej-bredbyri

Продължаване на известния роман на Рей Бредбъри дълго време чака да се появи по рафтовете на магазините. Оригиналната версия е просто част от „Вино от глухарчета“, но издателят иска да съкрати книгата. Рей Бредбъри пренаписва историята, докато създаден роман.

6. „Кръстникът”  и „Сицилианецът”

sicilianec-t
Тази книга се счита за продължаване на известния роман на Марио Пузо. Романът разкрива-нататъшната съдба на читателите на по-малкия син на Дон Корлеоне – Майк. Все още увлекателно се описва живота на сицилианската мафия, техните законови и подзаконови разпоредби. Приятелство и вражда, любов и омраза, предателство и отмъщение – всичко това се преплита със спиращи дъха пейзажи от Сицилия.

7. „Форест Гъмп” и „Гъмп и син” 

gump and co
Уинстън Грум предлага нова среща с наивния и добър Форест Гъмп, които в неговия неподражаем начин преживява нови приключения. Събитията в книгата се развиват динамично, бързо и някъде в разказа се прокрадва дълбока ирония.

8. „Тримата мускетари”  и „Двадесет години по-късно”

20 godini

Вечният роман на Александър Дюма не би могъл да остави нито едно порастващо момче или момиче, без да събуди в него жажда за приключения, справедливост и битки. Нашите трима мускетари и д’Артанян са малко побелели, но все още смели и достойни мъже. Уменията им с шпагата са неоспорими, само предаността на Краля не изглежда добре обоснована.

loading...

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!